3 letní drinky s chutí Španělska

Představte si sluncem zalitou terasu s výhledem na modré moře, kde jemný vánek přináší vůni pomerančů a ibišku. V ruce držíte sklenici osvěžujícího drinku, který v sobě nese chuť a ducha Španělska. Ať už je to perlivý Spanish Fizz, tradiční Sangría plná šťavnatého ovoce, nebo exotický Ibiškovo jahodový G&T, každý doušek vás přenese do klidného středomořského ráje.

Spanish Fizz



Ingredience na 1 drink:
1,5 dcl cavy
30 ml vermutu
plátek pomerančové kůry
pomeranč na ozdobu
led

Postup:

Sklenici naplňte ledem, pomalu do ní nalijte cavu a dolijte vermutem. Plátek pomerančové kůry přetočte pár centimetrů nad hladinou drinku tak, aby se z ní uvolnily vonné silice, které fizzu dodají svěží aroma.

Sangría



Ingredience na 1 džbánek:

750 ml červeného vína
40 ml brandy
ovoce - například pomeranč, jablko, broskev, meloun, hroznové víno
cukr nebo med na doslazení
sodovka nebo pomerančový džus na dolití (pokud chcete odlehčenější verzi)

Postup:

Ovoce nakrájejte na menší kousky, vložte jej do džbánku, následně zalijte brandy a červeným vínem, Přidat můžete také sodu nebo pomerančový džus a doslaďte dle chuti.

Sangríi dejte odležet do ledničky alespoň na 4 hodiny, ale klidně i přes noc, aby ovoce nasáklo a chutě se tak lépe propojily.

Ibiškovo jahodový G&T



Ingredience na 1 drink:

30 ml jahodovo ibiškového sirupu
45 ml ibiškového ginu
Tonic nebo sodovka na dolití

Na sirup:

1 šálek vody
1 šálek cukru
½ šálku sušeného ibišku
10 jahod zbavených slupek a nakrájených na kousky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:

Sirup: V malém hrnci přiveďte vodu a cukr k varu a míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí. Odstavte z ohně, přidejte ibišek a jahody. Nechte 10 minut louhovat. Vidličkou rozmačkejte jahody, aby se uvolnila veškerá šťáva, a nechte je zcela vychladnout. Jemně přeceďte, vmíchejte citronovou šťávu.

Koktejl: Sirup s ginem protřepejte v shakeru plném ledu. Směs pak přecezenou nalijte do sklenice s ledem a dolijte tonikem nebo sodou.