1. Meloun s fetou a mátou
Sladký a osvěžující meloun získá na grilu úplně nový rozměr. Krátké opečení zintenzivní jeho chuť a dodá mu lehký kouřový podtón. Stačí ho potřít olivovým olejem, položit na rozpálený rošt a pak servírovat s nadrobenou fetou, čerstvou mátou a pár kapkami balzamika. Efektní, zdravé a neuvěřitelně letní.

2. Avokádo na grilu s pikantní salsou
Zralé avokádo rozkrojte napůl, potřete olejem a položte řeznou stranou dolů na gril. Po pár minutách otočte, naplňte salsou z rajčat, chilli a koriandru a podávejte s limetou. Funguje jako originální předkrm nebo součást grilované večeře. Nebojte se ani varianty s volským okem místo salsy.
3. Artyčoky jako tapas
Nakládané artyčoky nejsou jen pro antipasti talíř. Rozpulte je, položte na gril řezem dolů a nechte pár minut opékat, dokud nezískají zlatavou kůrku. Podávejte s kapkou citronové šťávy, hrubou solí a plátkem chleba – jednoduché, ale naprosto delikátní.
4. Grilovaná broskev s jogurtem nebo vanilkovou zmrzlinou
Letní dezert, který vypadá jako z restaurace, ale zvládnete ho za pět minut. Rozpulte zralou broskev, ugrilujte řeznou stranou dolů a podávejte s kopečkem řeckého jogurtu nebo vanilkové zmrzliny. Dozdobte nasekanými oříšky, trochou medu nebo snítkou máty. Nečekaně osvěžující sladká tečka.

5. Salát na grilu? Samozřejmě!
Zkuste ho a pochopíte, proč se stal hitem food blogerů. Půlky římského salátu lehce potřete olejem a dejte na gril řeznou stranou dolů. Po dvou minutách budou lehce křupavé, ale s jemně zauzeným tónem. Přelijte citronovým dresinkem, přidejte hoblinky parmazánu a pár ořechů. Z nudného salátu je najednou fantastická příloha.
A nezapomeňte: grilování začíná u uhlí
Skvělá chuť nezačíná v marinádě, ale v ohni. Pokud chcete opravdu voňavý a rovnoměrný výsledek, doporučujeme Josper dřevěné grilovací uhlí QBE. Je oblíbené i mezi šéfkuchaři a zanechá na každém pokrmu jemnou kouřovou stopu, bez přepalování a hořkosti.
