Krásné vlasy i v létě

těmito paprsky naše tělo už se stalo samozřejmostí, ale u vlasů tato péče často pokulhává. Chcete mít i v létě vlasy krásně lesklé a vyživené? Máme pro vás několik rad!

Správný šampon a kondicionér


Když jsou vlasy dennodenně vystaveny slunečním paprskům, je třeba nastavit nový režim a změnit typ přípravků, které na ně používáme. V první řadě je nutné vlasy dostatečně hydratovat a posílit, aby nebyly vysušené a nelámaly se. Vypořádat se se slunečním zářením pomůže šampon a kondicionér s obsahem vitamínů a antioxidantů.

Coco and Eve, Super Hydration Kit, 1090 Kč

Dávka péče navíc


Kdo by mohl radit v péči o vlasy vystavené slunci a mořské vodě víc, než ženy, které mají moře denně na dosah. Všechny se shodnou v jednom - vlasy opečovávají místními oleji. Dámy ze středomoří nedají dopustit na olivový olej, maročanky se hýčkají od hlavy k patě arganovým olejem, havajské krásky nedají dopustit na makadamiový olej. Jeden z nejvzácnějších olejů je Monoi de Tahiti z Polynésie, který vzniká macerováním čerstvých květů tiaré v rafinovaném kokosovém oleji. Nejen že o pečuje o vlasy, ale také dokonale voní!

Brazil Keratin, S.O.S. sérum, 159 Kč

Přímá ochrana


Stejně jako na tělo, existují i na vlasy speciální spreje a oleje, které je ochrání proti UV záření a navíc o ně pečují a vyživují je. 

Wella Professionals, Invigo Sun, 237 Kč

Zabraňte škodám

Nejúčinnější je samozřejmě chránit vlasy pokrývkou hlavy, obzvlášť pokud se chystáte na slunci trávit i několik hodin denně. Slušivý klobouk nebo kšiltovka doladí outfit a ještě vám prokáže obrovskou službu.
Pokud se jdete koupat, vlasy si vyčešte do vysokého drdolu, aby se co nejméně namočily. Namočené vlasy omyjte čistou vodou nejdříve, jak je to jen možné, rozpusťte a nechte proschnout. Nejhorší, co svým vlasům můžete udělat, je nechat je plné soli, či chloru, mokré a stažené v drdolu.