Přehled všech článků

Lifestyle

Modelka Romana Pavelková si vyrazila jen v županu

Za několik málo dní oslaví bývalá miss a modelka Romana Pavelková čtyřicáté narozeniny, pokud je ale někdo ztělesněním rčení „věk je jenom číslo“, je to právě zrzatá podnikatelka.

Lifestyle

Jarní restart: 7 kreativních způsobů, jak nakopnout tělo i mozek

Období jara je ideální pro nové začátky, objevování, pěstování kreativity a probuzení těla po ospalé zimě. Poradili jsme se proto s odborníky a našli 7 nejzajímavějších způsobů, které vám pomohou získat novou energii a spoustu inspirace pro každý den. Připravte se na dobrodružství, které vás provede od osvědčených technik až po neobvyklé praktiky, všechny zaměřené na podporu vašeho zdraví a vitality.

Gourmet

Mořské plody, jak je neznáte: ochutnejte to nejzajímavější z hlubin oceánu

Mořské plody jsou pokladem oceánu se širokou škálou chutí a textur, které milují gurmáni po celém světě. Ačkoliv mnozí možná spojují mořské plody s návštěvou přístavu nebo rybího trhu, existuje další způsob, jak si tuto pochoutku užít, a to v podobě konzervy. Nemluvíme však o jen tak obyčejných konzervách z regálů obchodních řetězců. Tyto lahůdky jsou výsledkem pečlivého procesu, který začíná s lovem a končí na vašem talíři.

Beauty

Vůně jara: 5 tipů na originální parfémy pro novou sezónu

Jaro je časem obnovy, zrození a nových začátků. A co by mohlo být lepšího než uvítat tento roční období s novým, osvěžujícím parfémem? Inspirujte se našimi tipy na parfémy, které pro toto úžasné roční období milujeme!

Fashion

Elega by Dana M slaví 10 let: jak si kabelky Dany Morávkové získaly srdce českých žen?

Od nápadu vytvořit jednu unikátní kolekci kožených kabelek navržených oblíbenou herečkou Danou Morávkovou uplynula jedna dekáda. Místo jedné kolekce jich ale po obrovském úspěchu vzniklo už více než 40 a z Elega by Dana M se stala uznávaná značka, kterou české ženy milují.

Beauty

Světový den vody připomíná, co je na světě nejdůležitější

Pro značku Kneipp, která vychází z ucelené filozofie německého léčitele Sebastiana Kneippa, je voda jedním z 5 pilířů lidského zdraví. Protože si moc dobře uvědomuje, jakou roli hraje voda pro člověka i přírodu, přidává se k oslavám Světového dne vody, jenž letos připadá na 22. března.

Travel

Do wellness vlakem: Luxusní odpočinek a relaxace blízko Prahy

Stresující dny, zahlcené pracovní povinnosti a neustálý shon městského života - všichni to známe. Ale co když bychom vám řekli, že existuje způsob, jak uniknout tomuto každodennímu kolotoči a dopřát si luxusní odpočinek a relaxaci jen kousek od Prahy, a to klidně i ve všední den po práci díky dlouhé otevírací době.

Beauty

Nejočekávanější beauty událost tohoto jara se blíží. Veletrh FOR BEAUTY startuje již 5. dubna!

Nekonečné množství inspirace ze světa krásy i zdraví, odborné rady, skvělé slevy a možnost nákupu těch nejžhavějších novinek, které jaro roku 2024 nabízí. Na to vše a mnohem více se mohou návštěvníci těšit na jarní edici veletrhu FOR BEAUTY, který se uskuteční v termínu od 5. do 6. dubna 2024 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Jako vždy se představí pestrá škála vystavovatelů a připraven je bohatý doprovodný program. Tváří pro rok 2024 se stala modelka Karolína Mališová.

Gourmet

Španělský vermut: znovuobjevený elixír plný chuti

Španělsko je proslulé svou lahodnou kuchyní. Tapas a paella jsou hrdými protagonisty místní gastronomie, ale cestovatelé, kteří chtějí ochutnat pravou podstatu Španělska, často opomíjejí jeden konkrétní nápoj. Vermut se stal nedílnou součástí španělské kultury jídla a pití a je dokonalým aperitivem, který nastartuje každé jídlo.

Lifestyle

Eco-friendly ručníky: Jak si vybrat ručníky, které šetří životní prostředí

V dnešní době se stále více lidí zajímá o udržitelný životní styl, který se promítá do všech aspektů našeho všedního dne. Možná nás to v dnešní masově konzumní době ani nenapadne, ale textilní výroba je jeden z průmyslů, který výrazně přispívá k úbytku pitné vody a tvorbě odpadu a modernímu otroctví. Při nákupu textilu bychom proto měli vždy být na pozoru, z jakých podmínek pochází. Eco-friendly ručníky nejsou ale jen o zachování udržitelnosti, ale nabízejí také vysokou kvalitu a pohodlí.

Lifestyle

Jak vznikl svátek všech žen?

Není tomu tak dávno, kdy ženy mohly jen pečovat o domácnost, vychovávat děti a poslouchat muže jakožto hlavu rodiny. O tom, co všechno ženy dokážou, když mají možnost projevit své schopnosti, není třeba nikoho přesvědčovat. Jak vlastně Mezinárodní den žen, který se slaví vždy 8. března, vznikl, a proč je důležité ho brát jako jeden z nejdůležitějších svátků?

Lifestyle

Sport a krása jsou její vášeň, nyní si zrzka Pavelková plní sen o golfové soutěži krásy

Modelka a bývalá miss Romana Pavelková se zřejmě ani chvíli nesmí nudit. Ke svým podnikatelským a charitativním aktivitám nyní přidala další projekt – soutěž krásy zaměřenou na mladé golfistky.

Fashion

Ze švadlenky ze dne na den továrnicí: příběh eŽeny 2023 Evy Šedinové by vydal na knihu

Kabelky z její továrny milují ženy v Čechách i zahraničí, přesto jen málokdo zná skutečný příběh odvážné dámy, která za nimi stojí. Tragická událost postavila Evu Šedinovou do čela společnosti, kterou její manžel zprivatizoval. Čerstvá vdova s dvěma malými dětmi a žádnými zkušenosti s řízením podniku se ale nevzdala a po více než třiceti letech fungování předává firmu ELEGA své dceři.

Lifestyle

Protáhněte se v pohodlí domova

V dnešní uspěchané době, kdy je čas na cesty do posilovny často omezený, se stále více lidí uchyluje k cvičení doma. Věděli jste, že jedním z efektivních a dostupných prostředků pro trénink jsou obyčejné ručníky? Ty totiž mohou poskytnout skvělý odpor a podporu při různých cvicích Podívejme se na tři kategorie cvičení, která lze snadno začlenit do domácí rutiny s využitím právě ručníků.

Travel

Relaxační únik blízko Prahy: Objevte Infinit Sen Senohraby

Představte si místo, kde se svět zastaví a vy se můžete naplno věnovat svému vnitřnímu klidu a pohodě. Takovým místem je wellness centrum Infinit Sen v Senohrabech, jen kousek od Prahy.

Lifestyle

Galentine's Day: oslava ženských přátelství

Galentine's Day, oslavovaný každý 13. února, není jen obyčejným dnem v kalendáři. Je to slavnost věnovaná přátelství, sesterským poutům a radosti z ženské solidarity. Tento den slavíme spojenectví a lásku k našim nejbližším přítelkyním, oslavujeme sílu ženských vazeb a podporujeme se navzájem. Přečtěte si, jak můžete slavit Galentine's Day a proč je to tak důležité pro dnešní ženy.

Lifestyle

Tipy na valentýnské dárky

Přemýšlíte, čím letos na Valentýna udělat radost svým blízkým? Blýskněte se originálními dárky ryze českých značek Elega, Frotery nebo Young Block, které překvapí i potěší zároveň. Úsměv na tváři vykouzlí nejen vaší drahé polovičce, ale třeba i sestře nebo mamince…

Beauty

Dopřejte si momenty radosti s Kneipp pro lepší spánek

Všichni víme, jak důležitou roli hraje kvalitní spánek, ne vždy ale můžeme říct, že spíme dobře a dostatečně. Co tuto důležitou rutinu nejčastěji narušuje a jak ji zlepšit, abychom se ráno probouzeli odpočatí a vyspaní do krásy?

Beauty

Vyzkoušejte domácí masáže s ručníky

Masáže představují jednu z nejpříjemnějších forem relaxace a péče o tělo. A co je skvělé? Můžete si je dopřát přímo v pohodlí domova, a to i pomocí něčeho tak obyčejného jako jsou ručníky. 

Gourmet

Od hroznu po zlaté medaile: Příběh, jak Augustí Torelló Mata vyrábí nejlepší cavu na světě

V malebném kraji Penedès ve stínu pohoří Montserrat, kde se setkává plodná země s teplým sluncem, vyrůstá vinařství Augustí Torelló Mata – pravý skvost katalánského vinohradnictví. Jeho příběh není jen o vině, je to umělecký epos, zrozený z vášně pro tradici, kde každý hrozen a každá lahev jsou nositeli historie a osobního příběhu.

Lifestyle

Práce z domova aneb Jak si vybavit domácí kancelář tak, abyste do ní každé ráno rádi vraceli?

Pojem home office už známe všichni, ať už jsme ho během pandemie často slýchali, nebo ho dokonce sami žili. Spousta z nás se naučila efektivně využívat při práci z domova čas, který jsme ušetřili cestováním a někomu dokonce home office vyhovuje mnohem více než pravidelné docházení do kanceláře. Pokud i vy patříte do této skupiny, nezapomeňte, že správné vybavení vaší domácí kanceláře může být klíčové.

Fashion

Do nového roku stylově

Začátek roku je zpravidla časem předsevzetí a touhy po změně. Proč tedy nezačít tento rok s novým a oslnivým doplňkem, který nejen zdůrazní váš jedinečný styl, ale také představuje čerstvý start a pozitivní energii, kterou si do něj chcete přinést?

Psychology

Michaela Mašková otevírá dveře k emocionální pohodě: Rozhovor o práci s emocemi a duševním zdraví

Máme tu nový rok, čas, který můžeme využít k posunu směrem k vlastnímu duševnímu zdraví a emocionální pohodě. V každodenním shonu nám často uniká péče o naše emoce a duševní blaho, a přece jsou klíčovými prvky našeho života.

Lifestyle

Soutěž v mávání ručníkem? Seznamte se s Masters of Freestyle

Saunový ceremoniál – to je magické vystoupení, které spojuje relaxaci s uměním a velkolepou podívanou. Každý sauna mistr si svá představení důkladně připravuje, aby zaujal diváky a na chvíli je přenesl do jiné reality pomocí hudby, vonných esencí, světla a dalších vjemů. Nejdůležitějším prvkem saunového ceremoniálu je rozproudění horkého vzduchu za pomocí ručníku. A jak se pozná, kdo mává ručníkem nejlíp? Na to jsme se zeptali nositele titulu nejlepšího sauna mistra světa 2021 Róberta Židka.

Gourmet

Pošírované hrušky v bílém víně

Jak na dokonalý nálev na pošírované hrušky? Vsaďte na lahodnou kombinaci bílého vína, javorového sirupu, vanilky a skořice. Oloupané hrušky povařte v tomto aromatickém nálevu, dokud nejsou měkké a plné chuti. Pak už je stačí jen naservírovat s creme fraiche, datlovým sirupem a lehce opečenými vlašskými ořechy pro dokonalou kombinaci textur a chutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak okořenit váš sladký repertoár a ohromit své hosty!

Lifestyle

Byznys versus udržitelnost: Inspirativní podnikání není pro české firmy tabu

Malá počtem zaměstnanců, ale gigantická výkonem. To je společnost young_block. Nabízí širokou škálu produktů - od tradiční papírové výroby, jako jsou poznámkové bloky a další praktické produkty nejen na pracovní stůl, až po stylové lifestylové doplňky. Jejich síla tkví nejen v kvalitě, ale také v přístupu k zákazníkům

Gourmet

Kvalitní potraviny a jejich vliv na zdraví aneb Začít jíst zdravě můžete už dnes

V dnešním rychlém světě se stále více lidí obrací k pochopení vztahu mezi kvalitní stravou a dobrým zdravím. S rostoucími obavami o obezitu, diabetes a srdeční onemocnění se pozornost zaměřuje na to, jak může správný výběr potravin přispět k lepšímu zdravotnímu stavu.

Gourmet

Jak ovlivňuje rostlinná strava naše tělo, svět a budoucnost?

Rostlinné stravování jste dříve možná spojovali pouze s úzkou skupinou veganů, nyní se ale rapidně rozšiřuje i do mainstreamu. Veganství či vegetariánství se stává stále běžnějším způsobem stravování, a to hlavně díky důrazu na zdravý životní styl a udržitelnost.

Lifestyle

Vánoční štěstí bez zbytečného odpadu: buďte ekologičtí i originální

Pokud chcete obdarovat své blízké něčím, z čeho se mohou radovat až roky, určitě sáhněte po kvalitních materiálech. Dnes už není tak těžké vybírat z originálních a zároveň kvalitních výrobků, které potěší nejen pod stromečkem, ale po celý rok.

Lifestyle

Ježíškův tahák

Od praktických doplňků až po nezapomenutelné zážitky – naše rady vám pomohou najít ten správný dárek pro každého. Přečtěte si náš průvodce a objevte kreativní a smysluplné dárky, které potěší vaše blízké.

Lifestyle

Zachraňte staré ručníky: Nečekané způsoby, jak je využít doma i mimo něj

Ručníky, které již dosloužily svému původnímu účelu, mohou být stále užitečné – v dílně, v kuchyni, při sportu i na cestách. Místo toho, abychom je vyhodili, můžeme je přetvořit a využít je mnoha kreativními a praktickými způsoby.

Lifestyle

Čím potěšit své blízké na Vánoce?

Vybrat vánoční dárek bývá někdy pěkný oříšek. Buďte letos jiní, nápadití... Zapomeňte projednou na obálky s penězi a potěšte rodinu a kamarády třeba originálním zážitkem, kvalitním diářem nebo luxusní sadou ručníků. Inspirujte se našimi tipy!

Fashion

Objevte nejnovější podzimní a zimní trendy v kabelkách s Danou Morávkovou

Už vás nebaví nosit každý den tu samou kabelku? Je čas oživit svůj šatník některým z nejnovějších podzimních a zimních trendů! A kdo jiný by měl poradit lépe než herečka a moderátorka Dana Morávková? Dana tvoří své kolekce kabelek ve spolupráci s českou firmou ELEGA již devět let a pod značkou ELEGA by Dana M přináší kabelky pro ženy, které milují nadčasovou eleganci i unikátní designové kousky.

Lifestyle

Saunové ceremoniály: Když se saunování promění v zážitek pro všechny smysly

Jen máloco se vyrovná pocitu, kdy po dlouhém chladném dni vstoupíte do rozehřáté sauny, čas se na chvíli zastaví a vy můžete všemi svými buňkami vnímat příjemné teplo. Saunování je zkrátka očistný rituál pro tělo i duši, prověřený napříč staletími i civilizacemi. Je snad ještě možné tento zážitek vylepšit? Pak se seznamte se saunovými ceremoniály.

Gourmet

Sezónní stravování a výhody místních sezónních produktů: Tip na španělský sezónní poklad pro českou kuchyni

Ve světě globalizace, kdy nám supermarkety nabízí exotické potraviny z každého koutu planety po celý rok, může koncept sezónního stravování znít trochu zastarale. Avšak právě návrat k tradicím a lokálním produktům nám může přinést nejen gastronomické zážitky, ale i výživové benefity. A co kdybychom spojili tradiční českou kuchyni s něčím výjimečným ze srdce Španělska?

Travel

Zabalte se jako profesionální cestovatelé: Tipy a triky pro efektivní balení, které vám ušetří místo a usnadní pobyt

Cestování přináší dobrodružství a nezapomenutelné zážitky, v některých případech však může být spojené s méně komfortními podmínkami, než na jaké jsme zvyklí doma.

Fashion

Proč si přát k Vánocům kvalitní koženou kabelku?

Blíží se Vánoce, čas plný přání. Není to jen období pro dětské touhy, i dospělí mají svá tajná přání. Chceme strávit svátky s těmi, které máme nejraději, a přát jim – i sobě – hlavně zdraví, štěstí a lásku. Ale co kdybyste přemýšleli o něčem více než o klasických dárcích, jako jsou kosmetika nebo elektronika?

Lifestyle

Příležitost nejen pro maminky na mateřské: staňte se obchoďákem v rodinné firmě s Bachovými esencemi

Když se řekne "podnikání," možná si představíte korporátní svět nebo nekonečné hodiny práce. Ale co když můžete spojit své mateřské povinnosti s podnikáním a zároveň pomoci druhým dosáhnout duševního a emocionálního zdraví? To vše se stává realitou díky společnosti MEG biobachovky.

Gourmet

Zdravé jídlo ve fast-food éře: Jak si vybrat správně

V dnešní době, kdy je rychlé jídlo na každém rohu, je těžké najít zdravou a vyváženou stravu. Ale i přesto, že žijeme ve fast-food éře, stále existuje velký výběr zdravějších možností, pokud víme, kde hledat a co hledat.

Beauty

Představení novinky od DAVINES

Profesionální vlasová kosmetika DAVINES představila naprostou bombu v salonní péči tzv. Naturaltech Tailoring. Jde o bylinnou vlasovou infuzi v 10 produktech – 4 báze, 6 boosterů – které se namixují tak, aby vznikla personalizovaná směs pro zákazníkovi vlasové potřeby. Vlasy jsou plnější, hydratovanější, lesklejší. Extrakt z amarantu snižuje lámavost a extrakt z myrty oživuje 5,5x blond odlesky!

Fashion

Oblékněte se trendy a zároveň udržitelně. Jaké látky vás na podzim zahřejí?

Podzim je obdobím proměn, a to neplatí jen pro přírodu. Je to také čas, kdy se mnoho z nás obrací k šatníkové zásobě a přemýšlí o tom, jak se oblékat vhodně v chladnějším počasí. Pro ty, kteří se zajímají o módu a udržitelnost, je to ideální příležitost na to, aby se zaměřili na udržitelné látky pro podzimní oblečení.

Lifestyle

Podzim bez splínů a nachlazení? S těmito tipy se chladného počasí nemusíte bát

Pro mnohé z nás je příchod chladného počasí vítanou změnou, odpočinkem po horkém létě, barevných dní, ale také zimních depresí a boje s vlastní imunitou. Kratší dny a velké teplotní skoky dávají často zabrat našemu tělu stejně jako hlavě. Jak se tedy vyrovnat s chladnou realitou a zvládnout přechod do podzimu?

Psychology

Diáře a duševní zdraví: Jak plánování pomáhá s redukcí stresu

V dnešní uspěchané době je čím dál těžší udržet přehled o všech schůzkách, úkolech a závazcích. Mít všechno perfektně zorganizované může být náročný úkol, který nás často stresuje. Ale existuje jednoduché řešení, které nám pomůže mít věci pod kontrolou - pořídit si diář a pravidelně si do něj zapisovat své plány a cíle.

Lifestyle

Podzimní self-care

Že jsou dny, kdy jste se mohli nekonečně povalovat na sluníčku, nadobro pryč? Nevěšte hlavu, i na podzimu je spousta krásných věcí, které stojí za to zažít! Sezóna barevného listí, dýní a svetrů s sebou přináší i změnu návyků a nové cesty, jak pečovat o svou pleť, tělo i duši.

Lifestyle

Tam, kde začíná a končí váš den: Jak vybavit koupelnu minimalisticky a přesto funkčně?

Minimalismus je životní filosofie a designová estetika, která se zaměřuje na jednoduchost a redukci. Díky odstranění rušivých prvků ve vaší domácnosti se snadněji dopracujete k jednoduššímu udržování pořádku, podpoříte udržitelnost a dokonce snížíte stres. Jak zařídit koupelnu tak, aby splňovala zásady minimalismu?

Beauty

Podzimní veletrh FOR BEAUTY nabídne to nejzajímavější ze světa krásy i zdraví

Spousta inspirace, profesionální rady i výhodné slevy a nákupy. To vše na vás čeká na podzimním veletrhu FOR BEAUTY, který se uskuteční 20.–21. 10. 2023 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Díky pestré škále vystavovatelů nabídne to nejlepší ze světa kosmetiky, ať už se jedná o anti-age, wellness, zdravý životní styl nebo péči o nehty, vlasy či vousy. Na veletrhu se objeví i řada celebrit, třeba modelka Taťána Kuchařová nebo zpěvačka Monika Bagárová, která na akci i zazpívá. Tváří veletrhu je známá modelka a Česká Miss roku 2015 Nikol Švantnerová. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Psychology

Bachovy kapky od M.E.G: Klíč k duševnímu zdraví a harmonii

M.E.G (Michaela Elizabeta Georgina Mašková), známá také jako @m.e.g_maskova na Instagramu, je osobnost s pozitivním poselstvím a laskavým přístupem k životu. Pro mnohé je úspěšnou investorkou v oblasti nemovitostí, pro jiné je tváří M.E.G Charity, nadačního fondu, který sama založila.

Beauty

Nová řada vlasových produktů od Lush

V hlavní roli ručně sbíraná mořská sůl, ovocné šťávy, veganský protein a mořská řasa. Prozkoumejte Lush novinky v péči o vlasy, díky kterým se i u sebe doma budete cítit jako v kadeřnickém salónu. Produkty jsou dostupné ve všech prodejnách, online a v Praze i na Wolt(u)!

Beauty

Zařiďte si pravé wellness i doma: Luxusní rituály pohody a relaxace

V dnešním uspěchaném světě hledáme stále více způsobů, jak se odreagovat a načerpat novou energii. Wellness a péče o sebe samého hrají klíčovou roli v udržování duševního i fyzického zdraví. Připravte si ten pravý odpočinek, aniž byste museli opustit domov. Jak na to?

Lifestyle

Diář jako vaše pravá ruka na každý den - tuhle ruční práci z Česka si zamilujete

Ve městě Litomyšl, kde klidné uličky lemují historické budovy, se ukrývá malý poklad. Společnost young_block tu totiž vyrábí prvotřídní papírové produkty, které svým jedinečným designem, promyšlenými detaily a ruční precizností přinášejí luxus na každodenní použití.

Lifestyle

Babí léto: Období, které nabízí nespočet možností pro zábavu a relaxaci

Babí léto je jedno z nejkrásnějších období roku, kdy se krajina kolem nás postupně zahaluje do živých odstínů červené, oranžové a hnědé. Tato část roku je výjimečná tím, že nám přináší příjemné teploty a sluneční paprsky, které ztrácí na své intenzitě. Je zkrátka obdobím, které nabízí spoustu příležitostí pro zábavu a odpočinek, ať už je venku slunečno nebo prší. Užijte si tuto krásnou sezónu a vyberte si aktivity, které vám nejvíce vyhovují. Nastává čas pro relaxaci, objevování a tvoření krásných vzpomínek.

Beauty

Dívejte se na svět růžověji… Ikonické značky Lush a Mattel společně představují limitovanou kolekci Barbie™

Nemohli jsme odolat spojení těchto dvou ikon – Barbie™ x Lush. Růžová je mocná a limitovaná kolekce Barbie™ x Lush oslavuje tuto barvu v celé její kráse.

Fashion

Upcyklace šatníku aneb Jak ze starých kousků vytvořit znovu nositelné oblečení

Zachování životního prostředí a udržitelnost jsou stále více důležitými tématy, která ovlivňují i módní průmysl. Jedním z inovativních způsobů, jak můžete přispět k této snaze, je upcyklace vašeho šatníku.

Gourmet

Jak sociální sítě ovlivňují gastronomii?

V době, kdy jsme stále více propojení prostřednictvím sociálních médií, se nevyhnutelně mění i náš pohled na svět kolem nás. A to včetně toho, co jíme. Platformy jako Instagram, TikTok a YouTube se staly nedílnou součástí života mnoha lidí, a to má dopad i na vnímání jídla, jejich stravovací návyky a preference. Tento trend má také výrazný vliv na to, zda jsou mladší ročníky ochotni investovat více peněz do fotogenických a "instagramových" pokrmů.

Beauty

Nejčastější potíže, co trápí naši pokožku

Péče o pokožku je celoživotní prací. Nejen, že musíte dvakrát denně pamatovat na rutinní péči, ale existuje i mnoho kožních problémů, které se na vašem obličeji nebo těle mohou objevit. Zapomeňte na bezvýsledné „googlování“ a přečtěte si náš článek, v němž vám popíšeme 3 nejčastější neduhy a poradíme, jak se jich účinně zbavit

Lifestyle

Mají to rády žhavé! Co spojuje tyto čtyři české krásky?

Letošní léto konečně chytlo druhý dech a tropické teploty tradičně rozdělují národ na dva tábory – ten, který upoceně nadává a druhý, který jásá s opalovacím krémem v ruce. Láska k horku má ale ještě jednu extrémnější podobu, kterou je saunování. A tyhle známé ženy se ho nebojí ani v létě.

Gourmet

Treska na asijský způsob s medovou glaze

Filé na přírodní způsob, tady jen se solí, pepřem a citronem, se rychle omrzí. Překvapte svou rodinu i hosty touto vynikající marinádou z medu, miso pasty a gochujangu. Poslední dvě ingredience seženete v každém obchodě s asijskými potravinami, jsou totiž v japonské a korejské kuchyni úplně základní. A doba přípravy? Ta je doslova blesková!

Lifestyle

Vybavování prvního pokojíčku pro miminko: 10 praktických tipů, jak vytvořit útulné místo plné lásky

Příchod nového člena rodiny je bezesporu jedním z nejdůležitějších a nejvíce emocionálních okamžiků v životě rodičů. Jedním z klíčových aspektů, na který by rodiče měli myslet před narozením dítěte, je vybavení jeho prvního pokojíčku. Pokoj by měl být bezpečné a příjemné místo, kde se miminko bude cítit v pohodlí a může se rozvíjet. Podívejte se s námi na praktické tipy, co všechno do pokojíčku patří, jak ušetříte čas a jak vytvořit prostor, ve kterém se vaše miminko bude cítit nejlépe.

Beauty

Saunování v každém věku: jak si užít saunu, ať vám je rok jeden nebo sto

Saunování je dlouhodobě oblíbenou aktivitou, která nabízí nejen relaxaci a odpočinek, ale také mnoho zdravotních benefitů. Ať už jste mladí nebo staří, saunování může být prospěšné pro vaše tělo i mysl v jakémkoliv věku.

Fashion

Nebojte se udělat pořádný průvan ve svém šatníku

Uspořádání šatníku je důležitou součástí každodenního života. Dobře zorganizovaný šatník nám umožňuje snadněji zvolit oblečení na různé příležitosti, šetří čas i peníze. Pojďme se společně podívat na užitečné tipy, jak šatník efektivně vytřídit, jak rozeznat kvalitní oblečení a jak si jej uspořádat tak, aby byl praktický a přizpůsobený i váhovým výkyvům, nebo změnám vkusu.

Lifestyle

Ručníky pro děti? Sáhněte po opravdové kvalitě, abyste se vyhnuli zbytečným potížím

Ručníky jsou nedílnou součástí každé domácnosti a jejich výběr je důležitým rozhodnutím, zejména pokud hledáte ručník pro své děti. Dětské ručníky by měly splňovat specifické požadavky, které vám zaručí jejich pohodlí, radost z používání, a hlavně jejich bezpečnost. Podívejte se, co vše je potřeba zohlednit, když vybavujete svoji koupelnu novými ručníky pro děti.

Travel

Co ve vašem kufru nesmí chybět?

Konečně se blíží léto a vy se pomalu začínáte chystat na dovolenou. V hlavě si postupně procházíte seznam, na co nezapomenout: cestovní pojištění, připravit letenky, doklady, sbalit oblečení, přihodit kosmetiku a hlavně léky… Co by byste si ale rozhodně měli zapsat na svůj balící seznam? To vám poradíme v tomto článku!

Lifestyle

Buďte připraveni na léto. Jaké ručníky využijete na pláž a které vám poslouží ve vysokých teplotách?

Léto a čas dovolených je tu. Ať už se chystáte k moři, jezeru nebo bazénu, jednou z nezbytných věcí, kterou si s sebou na pláž musíte vzít, je kvalitní ručník. Ten by měl být nejen příjemný na dotek, ale také funkční. V létě totiž můžete využít nejen super savé bavlněné ručníky, ale také ty chladicí a rychleschnoucí. Zapomenout byste neměli ani na správnou péči o ručníky a jejich pravidelnou výměnu.

Fashion

Jaké materiály jsou skutečně šetrné k přírodě?

Díky rostoucímu zájmu o udržitelnost a ochranu životního prostředí se stále více lidí obrací k oblečení i výrobkům vyrobených z ekologicky šetrných materiálů.

Gourmet

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

Lifestyle

Saunování v létě? Jednoznačně ano!

Vydávat se dobrovolně v horkých letních dnech do sauny možná zní jako nesmysl, opak je ale pravdou – benefity saunování totiž oceníte i když panují tropické teploty. Pokud tedy hledáte způsob, jak se lépe vyrovnat s vysokými teplotami, a navíc se zbavit stresu, sauna by měla patřit mezi vaše oblíbené aktivity nejen v zimních měsících.

Travel

Valencie: Objevujte španělské město plné gastronomických klenotů

Letní dovolená za rohem a vy ještě nevíte, kam se vydat? Objevte kouzlo Valencie. Těšit se totiž můžete nejen na odpočinek, ale především na gastronomické zážitky. Poloha města a bohatá historie vytvořila ideální podmínky pro rozvoj jedinečné kuchyně s mnoha regionálními specialitami. Dobrá zpráva? Vaší štíhlé linii tím neuškodíte.

Fashion

Barbiecore - krása přes růžové brýle

Barbiecore trend se rozšířil už loni. Od té doby originální, šťavnaté a barevné výtvory ovládly nejvýznamnější kulturní akce jako jsou Grammy, Coachella nebo červené koberce, ale i srdce hvězd. Barbiecore však není jen styl oblékání, ale také trend v líčení a péči o pleť, který se na jaře 2023 vrátil jako bumerang a opět dobyl Instagram a TikTok.

Gourmet

Jarní bylinkový salát s nakládanými artyčoky, manchegem a citronovou vinaigrette

Slunce začíná vystrkovat své paprsky zpoza mraků, svěží přeháňky zavlažují půdu a všude je víc a víc zeleno. To by se mělo promítnout i na vašem talíři. Na jarní únavu je totiž nejlepším lékem pestrá strava složená ze zeleniny a bylinek, které začínají růst. Jako první se ze zimy probouzí ředkvičky, saláty všeho druhu, pažitka, ale také pampelišky. Nebojte se těmito žlutými kráskami ozdobit vaši salátovou mísu. Jsou zdravé a narazíte na ně teď momentálně všude. Křupavost zeleniny zjemněte nakládanými artyčoky, které jsou krémové jako máslo a oblíbeným španělským sýrem Manchego. Dobrou chuť!

Beauty

Co se stane, když budete svému tělu odpírat základní potřeby?

Naše tělo je jako stroj – aby mohlo fungovat, potřebuje péči, jinak se začne pomaličku zadrhávat až přestane podávat takové výkony, které od něho očekáváme. A o kterých věcech že je řeč? Mezi ty nejzákladnější patří voda, jídlo, spánek a odpočinek. Čtyři pilíře, které stavíme každý den, až někdy zapomeneme, jak se to dělá. Co se s tělem tedy stane, když začneme na jejich kvalitě šetřit?

Lifestyle

„Nejvíc mě motivují moje vlastní sny,“ říká moderátorka a budoucí maminka Eva Čerešňáková

Je to teprve pár týdnů, co Eva Čerešňáková uvedla na svět knihu o své pouti do Santiaga de Compostela a co nevidět pokřtí i své miminko. Bude její první. Jak se na novou roli maminky chystá? A hodí pracovní povinnosti konečně za hlavu?

Lifestyle

Jak nastartovat úspěšný den ještě před prací?

Poležet si ještě chvíli v posteli je sice lákavá představa, ale shodneme se, že rychlý úprk do práce a snídaně za cesty není úplně ideální vstup do pracovního dne. Právě první hodiny našeho dne jsou ale ideálním časem pro aktivity, které nám zvednou náladu, nastartují tělo i mozek a nasměrují náš den k tomu, aby byl pozitivní a produktivnější. Co všechno zvládnete, když si nastavíte o hodinu dříve?

Lifestyle

Jak si vybrat kvalitní ručník, tak, aby vám nejen dobře sloužil, ale také dlouho vydržel

Ručníky jsou nepostradatelným prvkem nejen každé koupelny, ale nechybí ani v žádné sportovní tašce či kufru sbaleném na delší cestu. Proč se do nich vyplatí investovat, jaké jsou vůbec druhy ručníků a jak poznáte opravdu kvalitní výrobu? Podívejte se na tipy, jak nakoupit produkty, které vám budou skvěle sloužit i několik let.

Beauty

Dárky ke Dni matek pro každý rozpočet

Každý rok patří druhá květnová neděle jedné z nejdůležitějších osob v našem životě. Den matek letos připadá na 14.5. a vy pořád ještě přemýšlíte, co by zrovna té vaší udělalo největší radost? Pokud byste rádi vykročili za hranice klasiky, tedy čokoládových bonbonů a kytice růží, zkuste vsadit na něco, co nikdy nezklame. Kosmetika a šperky totiž udělají radost při každé příležitosti a na Den matek obzvlášť. Vybrali jsme pro vás hned několik tipů na produkty, se kterými se vejdete do každého rozpočtu.

Lifestyle

Malé kroky pro velký svět: 6 snadných způsobů, jak být šetrnější k naší planetě

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký vliv má naše konzumní chování na planetu? A víte, že jako spotřebitel můžete přispět k udržitelné budoucnosti? Není to tak složité, jak se na první pohled zdá. Navíc se tento přístup stává trendem u nás i ve světě. Až 73 % globální populace dává přednost výrobkům, které mají pozitivní dopad na životní prostředí. Stačí se tedy více zaměřit na to, co nakupujeme a jak žijeme. Podívejte se na pár tipů, jak být více ekologický a zodpovědný při nakupování.

Lifestyle

Jak prát a pečovat o ručníky, aby byly stále měkké?

Froté ručníky a osušky jsou nedílnou součástí každé koupelny. Zabalit se po koupeli do hebké osušky je jedna z malých každodenních radostí, hezky barevné a měkké ručníky jsou zase vizitkou před hosty. Kvalitní froté ručníky nejsou nejlevnější záležitostí, a správná péče o ně je klíčová pro to, aby vydržely co nejdéle a zůstaly stále hezké a měkké. V tomto článku si zodpovíme na pár otázek, jak na to.

Gourmet

Jamón: Nejdražší a nejlepší šunka na světě. Víte, jak ji skladovat?

Jamón, pravá sušená španělská šunka ze zadní kýty prasat, patří k těm největším delikatesám vůbec. Zakoupit ji můžete nejen v Andalusii, ale i u nás v Česku. O tom, jak dlouho vydrží čerstvá, jak ji skladovat a servírovat jsme si povídali s Jaroslavou Šnejdarovou, majitelkou rodinné firmy Sabores, která do Česka dováží ty nejkvalitnější španělské speciality.

Psychology

Špatný den? Naučte se vyplavit endorfiny a zatočit se stresem, únavou i splíny

Každý z nás má někdy špatné dny. Dny, kdy se zdá, že nic nejde podle plánu a celý svět je proti nám, anebo ty, kdy bychom nejraději zalezli do postele a ani tři espressa za dopoledne nám nepomáhají nastartovat mozek. Tyto dny mohou být frustrující, vyčerpávající a zanechávají nás s pocitem bezmoci. S únavou nebo špatnou náladou se dá bojovat tím, že pomůžeme našemu tělu vyplavit hormony štěstí – endorfiny. A jak se taková věc dělá? Stačí najít ty správné aktivity!

Fashion

Kdy začít nakupovat těhotenské oblečení a jaké si vybrat?

Jedna z otázek, kterou si nastávající maminky často kladou, zní: Kdy si mám začít kupovat těhotenské oblečení? Při nákupu těhotenského oblečení je třeba zvážit několik faktorů, tak si o nich pojďme povědět.

Psychology

Zázračné kapky? Bachovy esence léčí duši i tělo

Jaro je skvělým obdobím, kdy se můžeme zaměřit na duševní i fyzickou očistu. S delšími dny a teplejším počasím přichází ideální příležitost zhodnotit své fyzické i duševní zdraví a zvážit způsoby, jak ho zlepšit. Jedním ze způsobů, jak dosáhnout duševní a fyzické detoxikace, je používání Bachových květových esencí. O jejich účincích jsme se poradili odbornicí, certifikovanou terapeutkou a zakladatelkou MEG Bio Bachovky Michaelou M.E.G. Maškovou.

Beauty

Jaro volá po detoxikaci

Dlouhou zimu začíná konečně pomalu, ale jistě střídat hřejivé jaro. Stoupající teploty značí nejen lepší náladu, kterou nám zaručeně zvednou rozkvetlé louky a štěbetající ptáci, ale také proměnu jídelníčku a hned několik rituálů, díky kterým podpoříme detoxikaci organismu. Jak na to, aby byla očista efektivní a bezpečná? A na co všechno nezapomenout?

Beauty

Připravte svou pleť na jaro

Přirozená, zářivá, zdravá: přečtěte si několik tipů, po kterých Vaše pleť opět rozkvete. Máme za sebou chladné a tmavé měsíce, před námi se však blýská na lepší časy. Přivítejte nadcházející jaro ve velkém stylu a umožněte své pleti, aby se dostala zpět do formy. Zaslouží si to více než kdy dříve.

Gourmet

Jarní fregola s trojím hráškem

Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží. Vyzkoušejte náš recept s hráškem, který je předzvěstí blížícího se jara.

Lifestyle

M.E.G. Mašková: Svému tělu jsem celé těhotenství děkovala

Podnikatelka a influencerka Michaela M.E.G. Mašková se po dvou letech čekání se konečně dočkala vytouženého miminka. Jak zvládá rozdělit svůj čas mezi práci, mateřství a zachovat si u toho dokonalou image před stovkou tisíc lidí, kteří ji denně sledují?

Fashion

Trendy barvy i střídmá elegance: to je nová kolekce Elega by Dana M.

Začátek jara tradičně patří barvám. Ty do nové kolekce Twins vpustila i značka Elega ve spolupráci s herečkou Danou Morávkovou. Trendy jsou letos skutečně „šťavnaté“ a odkazují na módu ze začátku milénia – pastelové odstíny jako lila a baby blue, ale také barva roku magenta poutají pozornost a v kombinaci s výrazným řetězem jsou doslova bonbónkem pro oči.

Beauty

Wellness doma

Také je pro vás ta zima už zkrátka příliš dlouhá a hledáte způsoby, jak si ledové dny zpříjemnit, odpočinout od stresu a udělat si své malé rituály? Máme pro vás hned několik tipů, jak si užít pohodlí spa i u vás doma třeba každý den!

Lifestyle

Ledová voda a nahota – jak to je předsudky kolem saunování?

Dostali jste poukaz na wellness pobyt nebo byste také rádi zkusili, jestli má saunování opravdu tak zázračné účinky, ale něco vás od návštěvy neustále odrazuje? Nebo vám jedna špatná návštěva zkazila chuť v tom pokračovat? Okolo saunování stále panuje mnoho předsudků a mýtů. Jak to s nimi doopravdy je a jak si vybrat dobré wellness se dozvíte v tomto článku.

Psychology

Příběh domácího násilí - Martina

Ve spolupráci s Nadačním fondem Romany Pavelkové a pracovnicí intervenčního centra v Pardubicích Terezou B. přinášíme další z příběhů za zavřenými dveřmi.

Fashion

4 kroky ke zkrocení vaší šatní skříně

Třídění skříně s oblečením je činnost, které se většina z nás vyhýbá a odkládá ji až do momentu, kdy je to skutečně nezbytně nutné. Většinou se pak pod vlivem emocí a nedostatku času nejsme schopní rozhodnout, co vlastně s jednotlivými kousky udělat a z pokusu o šatníkový detox se stává promarněné odpoledne. Jak tento proces uchopit za správný konec a učinit tak první krok k budování harmonického a dlouhodobě udržitelného šatníku, nám poradila Jaroslava Šnejdarová, zakladatelka značky WO-MUM.

Lifestyle

Be my Valentine - tipy na perfektní dárky pro něj

Každá záminka, jak obdarovat nebo překvapit svého miláčka, je podle nás skvělá příležitost, jak mu ukázat, že víte, čím ho potěšit. A pokud stále tápete, můžete se inspirovat tipy, které jsme vybraly u nás v redakci!

Gourmet

Valentýnské sušenky

Polvorones jsou ve Španělsku typickými vánočními sladkostmi. Jejich název je odvozený od slova polvo, což ve španělštině znamená prach. Jejich tradiční konzistence je totiž velmi křehká a dalo by se říct, že se sušenka „rozpadá na prach“.

Lifestyle

Milé dámy, děkujeme, že vás máme!

Mezinárodní den žen je den oslavy je především svátek ženské síly, odhodlanosti, spravedlnosti a míru. Poprvé se slavil už v roce 1909! Tak oslavte své blízké ženy krásným dárkem i letos a poděkujte jim za to, jaké jsou. Ať už si rády vychutnají něco sladkého, chvíle relaxace nebo jsou milovnice módy, s našimi tipy potěšíte každou ženu.

Lifestyle

Konečně jsou kompletní rodina! Známá influencerka přivedla na svět holčičku s andělským jménem

Po dvou letech čekání se konečně dočkala vytouženého dítěte. "V lednu to budou dva roky, co jsem o první miminko přišla," popisuje trauma, které jí změnilo život, Michaela "MEG" Mašková. Ta se následně rozhodla vzít osud do vlastních rukou a začala se věnovat studiu a prodeji vlastních doplňků stravy, které pomáhají zvýšit plodnost. Důkazem, že produkty skutečně fungují, je ona sama.

Beauty

TOP: Nejlepší odličovací produkty

Odlíčení je bez diskuze jedním z nejdůležitějších kroků péče o pleť. Jedině kompletně čistá pokožka je připravená na další péči a regeneraci. Někdy je ale těžké najít přesně to, co vám bude vyhovovat. Vybrali jsme pro vás proto nejlepší produkty, které jsme v redakci vyzkoušely!

Fashion

Každá máma je především žena s nějakým vlastním kontextem,“ říká Jaroslava Šnejdarová, zakladatelka značky Wo-mum

Podnikavá, nápaditá a neustále v pohybu. Tak by se dala charakterizovat Jaroslava Šnejdarová. Podnikatelka v gastro světě a máma dvou dětí má na každý problém vlastní řešení. Když tedy v období mateřství nebyla spokojená s nabídkou slow fashion pro maminky, rozhodla se založit vlastní značku, díky které se nemusí ženy ve všech fázích mateřství vzdávat svého módního a životního stylu.

Lifestyle

5 tipů, jak si udržet fitness novoroční předsevzetí

S novým rokem přichází různá předsevzetí, jedno z nich je ale zcela nejčastější – více sportovat a začít chodit pravidelně do posilovny. Zároveň se jedná o závazek, který mnoho lidí neudrží déle než pár týdnů. Začít s novým životním stylem vyžaduje pevnou vůli a disciplínu. My pro vás v následujícím článku máme 5 tipů, jak na to.

Beauty

Nechybujte v péči o pleť!

O péči o pleť už bylo napsáno mnoho. Přesto ale mnoho z nás stále opakuje základní chyby, kterými své pleti dlouhodobě zrovna neprospíváme. Co byste tedy měla o své pleti vědět, a jak se o ni starat, aby byla dlouhodobě krásná a zdravá?

Psychology

Příběh domácího násilí - Ondra

Ve spolupráci s Nadačním fondem Romany Pavelkové a pracovnicí intervenčního centra v Pardubicích Terezou B. přinášíme další z příběhů za zavřenými dveřmi.

Gourmet

Arroz al caldero — tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia

Tento recept originálně používá sušené ñora papričky, které mají typickou kouřovou chuť. V Česku jsou však těžko k sehnání, takže jsme je nahradili čerstvou kapií a uzenou paprikou — kořením.

Gourmet

3 party občerstvení z jamónu, kterými zabodujete nejen na Silvestra

Jamón je sušená šunka podobná např. prosciuttu, oproti kterému je méně sladká a má intenzivnější chuť. Tato delikatesa je jedním z hlavních vývozních artiklů španělské gastronomie a běžně se podává jako tapas všude po iberském poloostrově. Vzhledem k jeho delikátní chuti se běžně servíruje samotný, nebo jen s chlebem. Existuje ale pár osvědčených i méně tradičních kombinací, které si jistě zamilujete.

Psychology

Matky vs. NEmatky

Být matkou není nic jednoduchého. Na tom se všichni určitě shodneme. Mateřství omezuje osobní svobodu, kazí figuru, ničí kariéru a způsobuje trvalý spánkový deficit. Je to neutuchající pocit obrovské zodpovědnosti za další lidskou bytost.

Sexy Ježíšek - čím potěšit partnera, partnerku nebo sama sebe?

Dárky jsou skvělým způsobem, jak někomu ukázat, že vám na něm záleží. Pokud ale hledáte něco výjimečného, proč nezkusit něco trochu pikantnějšího? Erotické vánoční dárky jsou dokonalým způsobem, jak si zpestřit sváteční období (a možná i otevřít dveře k neotřelé zábavě v ložnici).

Beauty

Proč je důležitá hydratace pleti?

Možná to zní jako snadná otázka, protože je. Naše pleť je ovlivňována mnoha faktory, nejen věkem, jejím typem, ale třeba dokonce i ročním obdobím nebo stravou.

Lifestyle

Podnikatelka a influencerka MEG Mašková hlásí šťastné zprávy! Těhotenství utajila až do devátého měsíce.

Sleduje ji přes 100 tisíc fanoušků na Instagramu, přesto se jí podařilo vymodlené těhotenství utajit až do poslední chvíle. Po traumatickém potratu před dvěma lety se MEG Mašková se svým partnerem Lubošem Jírou mohou těšit na dcerku, které zatím říkají hvězdička.

Lifestyle

Dárky pro každý rozpočet

Ať už hledáte dokonalý dárek pro svého šéfa nebo nejlepšího přítele, máme pro vás řešení. Připravili jsme pro vás hned několik nápadů na dárky, které jistě udělají Vánoce veselejší každému.

Lifestyle

Tipy pro neprůstřelnou imunitu aneb jak přežít zimu bez nachlazení?

Zima už nám o sobě dává intenzivně vědět, přechody mezi teplem a chladem a samozřejmě stres s sebou přináší znatelný nápor na imunitu. Jak si zachovat zdraví i ve dnech, kdy je každý „trochu nachlazený“? Všichni víme, že bychom se měli správně stravovat, dostatečně spát a mít dostatek pohybu. Někdy je však těžké si uvědomit, proč jsou tyto věci pro naše zdraví tak důležité - a ještě těžší je dělat je všechny najednou!

Beauty

Krásné vlasy i v zimě

Koloběh péče o vlasy vlastně nikdy nekončí. Na jaře na podzim nám častěji padají, v létě dostávají zabrat od slunce a vody a v zimě na ně čekají nástrahy, o kterých jste možná ani netušila. Existuje ale několik jednoduchých způsobů, jak bojovat proti škodám způsobeným zimou a udržet si dokonalý vzhled hřívy po celý rok.

Lifestyle

(Ne)obyčejné materiály: bambusové vlákno

Bambus je v naší kultuře netradiční rostlina a poměrně mladý materiál, kterému se především v posledních dvaceti letech podařilo stát oblíbeným materiálem pro výrobu široké škály produktů. Ve své domácnosti možná máte bambusové kuchyňské prkénko, dekorace nebo dokonce nábytek. Víte ale, že z bambusového dřeva lze získat i vlákno pro výrobu textilií?

Lifestyle

Titul Miss České republiky slaví rodačka z Loun!

Dlouho očekávané finále Miss České republiky bylo úspěšně zakončeno korunovací. Na začátku roku jich bylo tisíc, ale finálového večera se jich zúčastnilo jen TOP 8 z nich. Ve středu 16. listopadu získalo titul celkem 5 nádherných dívek.

Fashion

Fast fashion nebo slow fashion?

Slovo fast fashion neboli rychlá móda se rychle stalo synonymem pro nekvalitně ušité oblečení z laciných materiálů, které podléhá rychle měnícím se trendům. Kdo by ale nechtěl být jako celebrita? Neustále střídat outfity, být vždy oblečený podle posledních trendů je poměrně nákladná záležitost, a tak svetřík za 300 nebo tričko za 120 korun vypadá jako skvělá možnost, jak ušetřit.

Psychology

Zamyšlení nad emancipací

Chceme být opravdu emancipované, nebo chceme mít doma samce, který vládne pevnou rukou, kladivem a ještě víte čím…? Pokud si mám odpovědět sama za sebe, já jako žena toužím po obojím a jistě nejsem jediná, a právě v tom tkví zásadní problém! Obě věci mít totiž nemůžeme, protože se navzájem vylučují. Není možné vydělávat balík peněz, umět posekat zahradu, přivrtat poličku, mít sex na jednu noc a myslet si, že to přitáhne právě toho pana „božského“. Nezávislost je přímá úměra závislosti. Jako nezávislá samostatná žena budete přitahovat muže, kteří budou závislí na Vás, nebo muže, kterým bude vyhovovat oddělený život a egoistický přístup ve vztahu. Pokud je opravdu to, co chcete, není co řešit. Ale pokud ne, je třeba něco změnit.

Fashion

Nemáš trenčkot? Jako kdybys nebyl…

Nejvyhledávanějším je model z popelínu nebo z těžké béžové bavlny s dvojitým zapínáním na deset knoflíků a rozparkem vzadu, s pásky na rukávu ve výši zápěstí a páskem ke stažení v pase. Je přímým potomkem britských vojáků I. světové války.

Lifestyle

Ježíškův tahák: zkrátka tipy na dárky

Ti nejpoctivější z nás už dárky na Vánoce nakupují postupně od září, nyní už i pro ty ostatní nastal čas uznat, že je třeba vyrazit do obchodů a intenzivně plnit košíky v e-shopech. Bezcílné bloumání, ať už v obchodním centru nebo na internetu, ale člověka spíš naštve a unaví. Podívejte se na náš tahák pro Ježíška a nechte se inspirovat, abyste šli na jistotu!

Lifestyle

Nejčastější mýty o saunování: Jak je to s hubnutím a proč má smysl nejen v zimě?

Saunování je skvělým odpočinkem pro tělo i mysl. Pravidelné návštěvy navíc přináší nesporné zdravotní benefity, které někdy mohou znít až pohádkově. Na druhé straně se setkáváme s vyhraněnými názory na to, kolik času je v ní třeba trávit a pro koho představuje nebezpečí. Nic ale není černobílé, a proto jsme pro vás zjistili, jak se to má s nejčastějšími mýty o saunování.

Lifestyle

Den D se blíží a finalistky Miss ČR čekají na korunovaci

Na začátku roku jich bylo tisíc, ale finálového večera se jich zúčastní jen TOP 8 z nich. Již ve středu 16. listopadu proběhne finále Miss České republiky 2022.

Gourmet

7 základních typů vín pro „nevinaře“ aneb je Chardonnay lehké nebo těžké?

Jistě máte mezi víny svého favorita. Podle chuti každý pozná, co mu sedí. Do jaké rodiny vín ale váš oblíbený typ zapadá? Podívejte se na sedm základních kategorií a jejich zástupce. Možná si i zapamatujete pár zajímavých faktů, kterými nad skleničkou budete moct oslnit přátele nebo vaše rande.

Beauty

Proteinová péče: spása pro vaše vlasy?

Důležitost proteinu ve stravě je v poslední době skloňována ve všech pádech. Bílkoviny jsou základní stavební složkou našeho těla a jejich příjem je důležitý pro komplexní fungování organismu od růstu svalů až po tvorbu imunity. Jejich nedostatek se ale projevuje i na kvalitě vlasů. Pokud tedy trpíte suchými a lámavými vlasy, kterým nepomáhají ani olejové zábaly, je na čase zvolit péči o vlasy obsahující vhodné proteiny.

Beauty

5 důvodů, proč začít se saunováním ještě dnes

Saunování přináší lidstvu příjemné chvilky relaxace již stovky let. Své o tom ví zejména Finové, jelikož až 99 % z nich využívá saunu alespoň jednou týdně. Ani u nás není tento způsob péče o tělo a ducha žádnou novinkou. V každé sauně jistě narazíte na stálé návštěvníky, kteří se zde dvakrát týdně setkají a potí se společně. Proč byste se do této party měli přidat nám vysvětlila saunová manažerka Michaela Matějovská ze sítě wellness Infinit

Lifestyle

Zvučná jména návrhářů - finalistky Miss ČR fotí jejich modely

Již od postupu ze semifinálového kola do finálové dvanáctky o finalistky projevili zájem módní návrháři zvučných jmen. Na veřejnosti ve spojení s Miss ČR rezonují jména jako Luděk Hanák, Lukáš Krnáč, Jenny Jeshko.

Lifestyle

Proč si vybrat bio bavlnu? Dopřejte sobě a své rodině to nejlepší.

Udržitelnost a ekologický životní styl je jedním z hlavních témat současné společnosti. Volba mezi organickými a tradičními produkty nemusí však záviset jenom na touze po tom šetřit naši planetu. Vlastnosti přírodních materiálů jsou prověřené staletími, jejich organické zpracování zachovává jejich přirozenou kvalitu bez kompromisů uspěchané doby.

Gourmet

Fazolová polévka z restaurace El Bulli s petrželovou picatou

Recept pochází z restaurace El Bulli, která byla ve své době proslulá tím, že se rok co rok držela na předních příčkách žebříčku 50 nejlepších světových restaurací. Ale nebojte se! Nejedná se o komplexní michelinský pokrm. Je to jednoduchá polévka z kuchařky The Family Meal, kterou vydal šéfkuchař El Bulli Farrán Adria pro každého domácího nadšence do gastronomie. Jako všechny z receptů je jednoduchá na přípravu, ale oslní!

Lifestyle

Nebojte se CBD: Poradíme, jak může pomoci i vám

CBD je dnes téměř všude kolem nás. Kosmetika s CBD je nyní v dostání v každé drogerii, v obchodních centrech najdete automaty se sušenými paličkami nebo olejíčky, v čekárně na veterině visí plakáty se spokojenými pejsky užívajícími CBD kapky. Co ale přesně CBD je, jak může pomoci právě vám a jaká forma vám bude nejlépe vyhovovat? S tím vám pomůže náš malý průvodce.

Lifestyle

Podzimní tipy: zpříjemněte si upršené dny

Někdo ho miluje a někdo nesnáší. Letošní podzim jsme začali možná až trochu předčasně a rozhodně v plné síle. S našimi tipy si ale na vás žádné podzimní chmury rozhodně nepřijdou.

Gourmet

Proč je červené červené aneb víno pro začátečníky

Víno je mnohdy první alkohol, který lidé ochutnají a nikdy to prvním douškem nekončí. Každý si najde, co mu vyhovuje, svojí standardní objednávku. Často se tak stává, že lidé projdou celým životem s tím, že si neustálé kupují své Chardonnay, Cabernet Sauvignon... A to je škoda. Pokud zrovna vy ale toužíte poodkrýt tajemství tohoto „nápoje bohů“, jak ho nazývali v antickém Řecku, čtěte dál.

Fashion

Za každou stojí rok práce – Dana Morávková představila svou kolekci kabelek

Herečka Dana Morávková patří k těm herečkám, které jsou známé svým vytříbeným vkusem a smyslem pro detail. Vášeň pro módu, a zejména pak pro kabelky, se pro ni zhmotnila skrze vlastní řady kabelek pod značkou Elega by Dana M. Získala si jimi srdce mnoha českých žen, nejen z řad jejích fanynek.

Lifestyle

Martina Marková: fitness je přístup k životu

Od kariéry profesionální tanečnice k vlastnímu fitness brandu. Martina Marková stihla do svých třiceti let získat nespočet medailí a titulů mistryně v latinskoamerických tancích, zúčastnit se populárního pořadu Star Dance a založit s partnerem firmu Gymio, která odráží jejich nadšení pro fitness, moderní a udržitelný životní styl.

Lifestyle

Chce šlapat Morávkové na paty? Zrzka Pavelková bude navrhovat kabelky

Milovnice luxusních kabelek Dana Morávková má pod hlavičkou české značky Elega svou vlastní řadu kabelek již osm let a u jejích fanynek bodují nové modely každou sezónu. Nyní však se stejnou firmou plánuje vydat vlastní kabelku i známá zrzatá podnikatelka a modelka Romana Pavelková. Bude tak mít populární herečka konkurenci?

Gourmet

5 zajímavostí o španělském olivovém oleji

Španělská kuchyně by nebyla kompletní bez vysoké láhve olivového oleje, ať už chcete přidat chuť do tostady při snídani, zakápnout salát k obědu nebo jej zařadit do tradičních receptů na večeři. Milovaný „aceite de oliva“ je součástí španělské stravy po tisíce let a Španělsko je domovem některých z nejstarších olivovníků na světě. Připravili jsme si pro vás proto pět faktů, které vás možná překvapí.

Beauty

Jak vybrat ručník, aby skvěle sloužil?

Výběr ručníku obvykle nebývá něčím, čemu bychom věnovali příliš času a myšlenek. Řešíme spíše jeho design, než techničtější parametry jako je gramáž nebo zpracování vlákna, a zda jsme vybrali dobře či špatně se dozvíme až po pár použitích. Podle čeho si tedy ručník vybrat tak, aby vám sloužil dlouho a dobře?

Beauty

 Krása na (vaši) míru

Říká se, že ve dvaceti máte pleť, jakou jste zdědili, zatímco ve čtyřiceti takovou, jakou si zasloužíte. Na vzhledu a kvalitě pleti, vlasů či nehtů se podílí celá řada vnějších a vnitřních faktorů. Které z nich můžeme ovlivnit a co vlastně (ne)dělat, abyste měli krásnou pleť, husté vlasy a pevné nehty?

Gourmet

Pečený květák s omáčkou romesco

Katalánská omáčka romesco je jedna z nejuniverzánějších španělských omáček. Výborná je jak teplá, jak studená, skvěle doplní ryby, různé druhy masa i zeleniny. My jsme ji v našem receptu doplnili o pečený květák, který překvapí i nejzarytější odpůrce!

Lifestyle

V letních dnech nejlépe osvěží sauna

Možná to zní jako nesmysl, ale pokud toužíte po těle, které nerozhodí neustále měnící se teploty, a navíc se bude méně potit, zařaďte pravidelné saunování mezi své oblíbené celoroční aktivity. A to i přesto, že rtuť teploměru hlásí letní počasí.

Lifestyle

Známe další trojici finalistek Miss ČR 2022

Ukončením třetího semifinálového kola známe již devět jmen finalistek Miss České republiky 2022. Program celého semifinále se nesl opět v duchu podpory projektu Počítače dětem, prezentace dívek v šatech, promenády v plavkách a ukázky volných disciplín. Status finalistka Miss ČR putuje do měst Pardubice, Urbanov a Brno.

Travel

Royal Beroun Golf Club: královsky skvělé hřiště

První privátní golfový klub v Čechách, který hostí hned několik národních a mezinárodních formátů soutěží, je oceňován pro skvělé hřiště a perfektní služby získal nový přídomek. Název Royal Beroun Golf Club poukazuje na historii města Beroun a přináší závazek na všech úrovních fungování klubu.

Lifestyle

5 důležitých pravidel pro výběr školní aktovky

Po prázdninách půjde do první třídy, ale o školní aktovce mluví už nyní. Nákup první školní aktovky je významná chvíle pro předškoláka i pro rodiče. Pro děti je při výběru zásadní vzhled, jakou by měla mít barvu, kterého superhrdinu, oblíbené zvířátko, princeznu, auto na obrázku. Školák by měl být se svojí aktovkou spokojený a nosit ji s radostí. Na rodiče pak padá zejména starost o to, aby byla aktovka kvalitní a dítěti její nošení spíše neuškodilo. Jak to ale poznat? Přinášíme vám 5 tipů, co je naprostou nutností při výběru školní aktovky.

Gourmet

Rodinné vinařství Raventós i Blanc

Tradiční španělské šumivé víno cava se pomalu ale jistě zabydluje i u nás. Pokud hledáte opravdový chuťový zážitek, neměla by vám uniknout vína z produkce rodinného vinařství Raventós i Blanc, která pravidelně obsazují celosvětové žebříčky nejlepších šumivých vín

Travel

Golf Week 2022: Svátky golfu na berounském hřišti

Tento rok se již potřetí otevřely brány privátního golfového hřiště Royal Beroun Golf Club pro všechny hráče a fanoušky golfu. Během jedinečné čtyřdenní akce se od 29. června do 2. července, přijelo do Berouna poměřit síly několik stovek golfistů všech úrovní. Golf Week bezprostředně navazoval na dámskou profesionální soutěž Ladies European Tour, hřiště bylo tedy v bezchybné kondici, nechyběl jako vždy bohatý doprovodný program a hodnotné ceny pro vítěze jednotlivých turnajových dní.

Lifestyle

Sofinka ze ZOO: Před kamerou a na pódiu je můj nádherný svět

Možná ji znáte jako Sofinku ze seriálu ZOO nebo jste na její chytlavé písničky narazili na YouTube. Adélka Hesová sice nedávno oslavila teprve sedmé narozeniny, už teď je ale jisté, že o ní i v budoucnu ještě hodně uslyšíme.

Lifestyle

Musíme si pomáhat: Pavelková se synem předali školní potřeby dětem z Klokánku

Už za necelý měsíc čeká malé i velké školáky začátek vyučování. Pro většinu dětí je výběr nové školní aktovky a penálu radostnou záležitostí, nové školní potřeby ale nejsou pro každé dítě samozřejmostí. Bývalá modelka a maminka čerstvě sedmiletého Maxíka Romana Pavelková se rozhodla spojit síly s českou společností Oxybag a prostřednictvím svého nadačního fondu darovala novou školní výbavu hned do dvou Klokánků.

Lifestyle

Pavelková na golfu odtajnila novou lásku

Usměvavé posty na sociálních sítích a dovolená ve Španělsku s utajeným doprovodem už pár dní naznačovaly, že by zrzavá modelka a podnikatelka Romana Pavelková, která má za sebou tříletý rozvod, mohla mít po svém boku nového muže. Toho se teď rozhodla ukázat na berounském Golf Weeku.

Lifestyle

Spása v době hotelnické krize? Řešením může být najmutí specialisty na výnosy

Maximální profit, to je jeden z hlavních cílů podnikatelů při určovaní výnosové strategie. Zatímco velké hotelové řetězce již mají tento proces plně zaběhnutý a standardizovaný ve svých organizačních schématech, menší řetězce a nezávislé hotely nadále bojují vlastními silami s těmito, pro mnohé novými, technologiemi a daty.

Fashion

Eva Šedinová: Kabelky jsou naše vášeň

Tradice výroby kožených doplňků v Třebechovicích pod Orebem, založená na šikovnosti českých ručiček, stále pokračuje. Firma ELEGA, kterou vlastní a řídí již 30 let paní Eva Šedinová, působí na českém trhu od roku 1992. K oslavě tohoto krásného jubilea jsme požádali paní majitelku o rozhovor.

Beauty

Krásné vlasy i v létě

těmito paprsky naše tělo už se stalo samozřejmostí, ale u vlasů tato péče často pokulhává. Chcete mít i v létě vlasy krásně lesklé a vyživené? Máme pro vás několik rad!

Lifestyle

SKOČ DO SUPER FORMY

Se švihadlem v ruce to bude snazší, než si mnoho z vás myslí. Tahle jednoduchá cvičební pomůcka, která se snadno vejde i do kabelky, v sobě skrývá obrovský potenciál.

Travel

Kouzlo relaxace v soukromí

Zapomeňte na únavu všedních dní a vydejte s námi se do wellness Infinit Na zámku, kde si můžete vychutnat relaxaci v soukromí a mít saunu, whirlpool či masáže jen sami pro sebe.

Lifestyle

Dětská hvězda Adélka Hesová: Školu a natáčení zvládám na pohodu!

Blonďatá princezna Adélka Hesová zahájila svoji kariéru už ve třech měsících, když se objevila ve filmu Seznamka. Od té doby už stihla vybudovat pěveckou kariéru, působit v dětských televizních pořadech, v populárním seriálu ZOO a získala i roli v dětském muzikálu Ostrov pokladů.

Gourmet

Projezte se Španělskem: Autentické gurmánské zážitky, které by vám na dovolené neměly uniknout

Pro mnoho Čechů je Španělsko oblíbenou prázdninovou destinací. Příznivé ceny, krásné moře a bohatá kultura jsou vzdálené jen tři hodiny v letadle. Věděli jste však, že středomořská kuchyně je dokonce kulturní dědictví zapsané na seznamu UNESCO? Co, a hlavně kde ochutnat nám poradila Jaroslava Šnejdarová, která projezdila Španělsko křížem krážem, aby přivezla to nejlepší pro svůj obchod eDelikatesy.cz.

Lifestyle

Hvězdy londýnského West Endu v Praze! Na tento koncert nikdy nezapomenate!

Hvězdy londýnského West Endu zazpívají největší hity Queen již 11. 6. v Praze Hudební show Queen Symphonic: A Rock Band & Orchestra Experience obsazená pěveckými hvězdami londýnského West Endu představí největší hity kapely QUEEN v doprovodu symfonického orchestru.

Beauty

Zatočte s kruhy pod očima

Vzhled pandy bývá často památkou na probdělou noc, nebo špatný životní styl. Ať tedy prožíváte těžké období plné bezesných nocí, nebo jste se vrátila z večírku nad ránem, nezoufejte, máme pro vás spoustu rad, jak nežádoucí otoky pod očima zamaskovat.

Gourmet

Objevte s námi španělská vína

Španělská vína jsou symbolem dovolené, malebného západu slunce se skleničkou v ruce u stolu přetékajícího tapas. Kdo nezažil, jen těžko pochopí. Díky ideálním podmínkám se vinařství ve Španělsku věnují zhruba 5000 let, a přestože mělo několikrát blízko k zániku, dnes jsou tato vína považována za světovou špičku. Není divu, jsou totiž plná slunce, bohaté chuti, sametových a ovocných tónů.

Lifestyle

Život ve městě bez auta

Řada lidí se rozhoduje žít bez auta, případně pojížďky omezit na minimum. K takovému rozhodnutí je vedou ať již náklady související s provozem auta nebo snaha o udržitelnější a šetrnější způsob života vůči životnímu prostředí. Může se zdát, že toho bez auta stihnete méně. Zkusili jste si ale někdy spočítat, kolik času strávíte čekáním na křižovatce nebo hledáním parkovacího místa? Pohyb ve městě bez auta je díky novým technologiím a alternativním způsobům dopravy dostupnější než kdy dříve. Nové způsoby dopravy ve městě podporuje EIT Urban Mobility, iniciativa Evropského inovačního a technologického institutu (EIT).

Beauty

GYMIO nastavuje nové standardy výživových doplňků a oblečení pro sportovce! Přijde si na své maminka i profesionální sportovec

Dne 7. května 2020 si Martina s Jakubem dodali odvahu proniknout na trh se sportovními doplňky stravy a oblečením, ale rozhodli se to udělat se zcela jiným konceptem než dosavadní konkurence. Pod značkou GYMIO nastavili nové přístupy ke složení, výrobě, prezentaci i balení svých výrobků. Chtěli jimi navíc oslovit nejen profesionální dříče, ale i obyčejné lidi s láskou k pohybu.

Lifestyle

Sarah Horáková poletí do Tanzánie! Bude reprezentovat ČR na Miss Jungle International

V minulém roce obdržela Sarah Horáková z Velkých Pavlovic, osmnáctiletá studentka velkopavlovického gymnázia, která zaujala porotu především svou volnou disciplínou, folklórem, hned dva tituly. Nyní bude mít možnost ukázat kousek z jižní Moravy i v Africe, konkrétně na světové soutěži Miss Jungle International, která se uskuteční od 3. června 2022 v Tanzánii. Odlet se je již za dveřmi, tudíž přípravy jsou v plném proudu. Věříme, že nás Sarah nezklame a ukáže krásu českých žen.

Fashion

Fashion Mise: Trendy batoh

Léto se tento rok dostavilo tak akorát včas, aby nás konečně vytáhlo z bytů na procházky, výlety a víkendové tripy za hranice všedních dní. Ať už potřebujete velkou svačinu na odpolední piknik, nebo si sbalit na dva dny a vejít se přitom do limitu nízkonákladových leteckých společností, bude pro vás batoh nejpraktičtějším řešením. Zapomeňte na neforemný šusťákový batoh Adidas, co už se hodí tak maximálně do fitka. Pojďte se s námi podívat na ty nejhezčí kousky, které jsme při našem pátrání našly!

Beauty

Nejčastější problémy s vlasy

Vlasy jsou důležitou součástí vnímání sebe sama pro ženy i muže v každém věku. Kromě estetické stránky jsou často také ukazatelem našeho životního stylu a zdraví. Krásné a zdravé vlasy jsou proto snem snad každého z nás. Jak si ale poradit, když nás od tohoto snu stále něco dělí? K řešení stačí často velmi malé změny!

Lifestyle

Národní soutěž krásy Miss České republiky zahájila nový ročník

Od finálového večera soutěže Miss České republiky uběhlo půl roku. Toto období organizátoři soutěže věnovali usilovné přípravě dalšího ročníku, a to potvrzuje i první novinka letošního ročníku, kterou oznámili. Spolupráce s prestižní modelingovou agenturou Eskimo – Bohemia Management. V hlavním městě České republiky působí již od roku 1995 a mezi její objevy patří například supermodelka a herečka Karolína Kurková.

Lifestyle

Den matek se blíží: naše tipy

Den matek je svátek, na který bychom rozhodně neměli zapomínat. Jeho oslavy se datují už do starého Řecka, a přestože se datum jeho oslavy po světě různí, u nás je věnována našim maminkám, babičkám a partnerkám druhá květnová neděle zejména zásluhou Alice Masarykové. Ať už je vaše maminka jakákoliv, s našimi tipy určitě zabodujete!

Lifestyle

Cvičení musí bavit, jídlo musí chutnat

Šest let se věnoval kickboxu, zacvičil si s mnichy z kláštera Šaolin i s hercem Dolphem Lundgrenem. „Zahraničí mi dalo hodně. Poznáte různé lidi, různé styly cvičení. Především si však musíte vystačit s tím, co máte po ruce, a místo činek tak občas zvedáte třeba jen těžké klády dřeva. S vlastním tělem se tak naučíte pracovat úplně nejlépe,“ říká fitness trenér a výživový poradce Vladimír Koukal.

Fashion

Sebevědomá nebo klidná? Odhalte tajemství barev ve vašem šatníku

Jaro je pro mnoho lidí nejoblíbenějším ročním obdobím, protože je plné života a optimismu. S tím se pojí i touha obklopovat se barvami a probouzet tak své smysly. Víte ale, co jednotlivé barvy vyzařují a podvědomě ostatním říkají o jejich nositeli? Ovládněte psychologii barev a vyberte si doplňky přesně podle nálady, či příležitosti!

Lifestyle

Škola volá aneb jak se připravit na zápis

Máte doma předškoláka, kterého letos čeká nástup do školy? Pokud ano, pak už jste možná začali hledat informace o tom, jak a kdy probíhá zápis do školy. My vám to v dnešním článku trošku ulehčíme, sepsali jsme pro vás praktické informace i rady, jak se na zápis připravit a čím se řídit při výběru základní školy.

Gourmet

Cider po španělsku: chuťový a kulturní zážitek, na který se nezapomíná

Fermentovaný jablečný mošt, geniální nápoj, jehož historie se psala již nejméně sto let před naším letopočtem. Nejmasověji produkovaný cider sice pochází z Britských ostrovů, nicméně díky populárnímu španělskému seriálu La Casa de Papel se do hledáčku po celém světě dostal jeho jižanský sourozenec zvaný „sidra“.

Lifestyle

Trauma z trenéra a nevydařené diety!

Cvičení a diety jsou mantrou všech celebrit. Cestu k dokonalému tělu připravenému čelit drobnohledu diváků a fanoušků, si ale musí každý najít sám. Někdy však za poněkud dramatických okolností!

Lifestyle

Na Letní scénu Musea Kampa se vrací Meda a Werich!

V polovině března se naplno rozběhly zkoušky Marty – nové inscenace osvědčeného tvůrčího týmu v čele se scenáristkou a producentkou Danielou Sodomovou a režisérkou Adélou Laštovkovou Stodolovou. Divadelní recitál k 80. narozeninám Marty Kubišové tak zdárně spěje k premiérám, které se uskuteční 9. a 12. června na Letní scéně Musea Kampa.

Travel

Ještě (s)novější relaxace

Nedávno dokončený Infinit Sen jen pár kilometrů od hlavního města Prahy, se rozrostl o solnou saunu a tepidarium. Celkově tak wellness areál v Senohrabech může nabídnout relaxaci a regeneraci už v sedmi saunách.

Travel

Dovolená! Zn. Jen pro dobrodruhy

Rodiče se chystají do Tunisu, kamarádka se těší do Itálie, Novákovi od vedle už dělají zásoby na cestu do Chorvatska, a vy zoufale přejíždíte prstem po mapě, protože vás tohle prostě nebaví? Tak to jste na správném místě! Našli jsme pro vás inspiraci na destinace, které sice nejsou na prvních příčkách cestovek, ale o to víc zážitků tam na vás čeká.

Lifestyle

Nečekaná kariéra

Půvabná moderátorka a někdejší Miss Lucie Křížková se bez manželovy pomoci víc než půl roku sama stará o domácnost a dvě děti. Nečekaným zdrojem příjmů se jí staly sociální sítě, díky kterým má možnost se realizovat a trávit více času doma.

Gourmet

Potravinové alergie a intolerance: Když nemůžete jíst, na co máte chuť

Trápí vás únava, zažívací obtíže, otoky, ekzémy či afty? Bolí vás hlava, mizerně spíte a býváte až příliš často nemocní? Na vině může být jídlo, které v dobré víře den co den jíte.

Beauty

Vypadávání vlasů

Jsou všude a vy se divíte, že ještě nejste plešatá. Alespoň v nějaké části života jsme to zažila každá. Vypadávání vlasů se může zdát jako banalita, ale když řídne naše hříva, sebevědomí klesá strmě dolů.

Lifestyle

Rozhovor s majitelkou firmy Elega Evou Šedinovou

Majitelka značky Elega nám ukázala českou firmu v provozu, představila nové kolekce luxusních kabelek a při té příležitosti poskytla naší redakci krátký rozhovor.

Gourmet

Španělské sýry: regionální unikáty pro pravé labužníky

Španělsko není země, kterou by si většina lidí spojovala se sýrem. Oproti sousední Francii nebo Itálii jsou sýry ze Španělska v nevýhodě, nicméně praví labužníci vědí, že právě díky různorodosti jednotlivých regionů, se dají v zemi vína a slunce nalézt poklady tak vzácné, že si je místní střeží jako oko v hlavě.

Beauty

Péče za běhu i dlouhý rituál. Co používat na hydrataci pokožky?

Z hodin biologie si určitě pamatujete, že jsme z více než poloviny tvořeni z vody. Zvláště, pokud chcete vypadat stále svěže, měla byste pamatovat na několik rad: omezujte stres, dopřejte si dostatek spánku, chraňte se před sluníčkem a hydratujte se z venku i zevnitř. Na trhu je nespočet produktů na pokožku, které slibují zázraky na počkání. Který je pro vás ale ten nejvhodnější?

Psychology

Násilí není normální

Domácí násilí většina z nás chápe především jako fyzické týrání mezi partnery. Forem domácího násilí je ovšem mnohem víc a nemusí jít nutně o vztah manželský nebo jinak příbuzenský – podmínkou je sdílení společné domácnosti, to že se násilí opakuje a role agresora se nestřídá. Mimo fyzické násilí sem samozřejmě patří i násilí psychické (nadávky, ponižování, zesměšňování…), sexuální zneužívání, ale i méně známé formy jako sociální izolace, ekonomická kontrola a okrajově i expartner stalking.

Gourmet

Gurmánské toulky Španělskem

Španělsko patří mezi nejdostupnější a nejoblíbenější destinace u nás. Není divu, celoročně příjemné počasí je vzdálené jen necelé tři hodiny v letadle a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem a pitím láká na prodloužený víkend i mimo letní sezónu. Ať už jste zkušený gastroturista nebo chcete jenom vědět, co by vašim chuťovým buňkám nemělo uniknout, připravili jsme pro Vás ve spolupráci s majitelkou obchodu se španělskými delikatesami edelikatesy.cz Jaroslavou Šnejdarovou malého průvodce po stopách španělské gastronomie.

Gourmet

Přírodní elixír zdraví? Kozí a ovčí mléko!

Mléko je nedílnou součástí našich jídelníčků již od útlého věku. Dnešní doba přináší velké množství možností, jaké mléko si vybrat s ohledem na náš životní styl, dietní omezení či etická přesvědčení. Právě to jsou nejčastější důvody, proč se mnoho lidí rozhodně nekonzumovat kravské mléko, které může způsobovat zánětlivé reakce zažívacího traktu a je v současné době poměrně častou příčinou alimentárních alergií. Nechcete-li se vydat cestou rostlinných mlék, můžete vyzkoušet kozí či ovčí mléko, jejichž popularita je na vzestupu.

Beauty

Dvojité čištění – první krok k dokonalé pleti

Ruku na srdce, odličování a večerní čištění pleti rozhodně nepatří mezi oblíbenou rutinu. Pokud ale nosíte make-up nebo trpíte nedokonalostmi pleti, je to jedna z věcí, kterou byste neměla v žádném případě podceňovat. K dokonalé pleti nemusíte absolvovat 10 kroků korejského rituálu péče o pleť, ale právě dvoufázové čistění pleti je jedna z věcí, kterou stojí za to převzít.

Lifestyle

Pomalí zabijáci: 10 potravin, které vám ničí zdraví

Že se má jíst zdravě, ví každý. Stejně jako to, že smažená a tučná jídla našemu tělu dvakrát neprospívají. Existují však i potraviny, které se tváří poměrně neškodně, rozhodně však takové nejsou. Naopak. Pokud je konzumujete pravidelně a ve větší míře, můžete si zadělat na vážné nemoci.

Travel

Sen Infinit

Infinit pro své zákazníky připravil v areálu hotelu Sen 1.etapu wellness centra, která se dělí na veřejnou zónu s venkovním saunovým světem a SPA zónu s nabídkou masáží a zážitkových balíčků.

Beauty

Oleje ve službách krásy – který je pro vás ten pravý?

Nejrůznější vzácné oleje jsou důležitou součástí péče o krásu prověřenou mnoha generacemi. Ne každý olej je však vhodný pro všechny druhy pleti, proto je důležité vědět, jaký je vhodný právě pro tu vaši. Přestože jsou jich stovky druhů, podívali jsme se na ty nejznámější a o jejich tajemství se podělíme s vámi.

Gourmet

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

Psychology

Ty ses úplně zbláznila! aneb manipulace zvaná gaslighting

Gaslighting je celkem nový pojem, ale jednání, které za ním stojí, si určitě dokážete vybavit. Může to začínat totiž obyčejným „to jsem nikdy neslíbil“, „to si asi špatně pamatuješ…“ a skončit tím, že byste se nejraději nechali hospitalizovat na psychiatrii, protože už nevíte, co si myslíte, že se děje a co se skutečně děje.

Psychology

Masturbace u dětí: realita, na kterou Vás nikdo nepřipravil

“Kdo říká, že to nikdy nedělal, ten to dělá dodnes!” Tahle hláška určitě zazněla v nejedné debatě o masturbaci. Každý jsme si na to přišel jinak. Někdo se k tomu dostal úplnou náhodou, z nudy, dalšího poučili rodiče, učitelé, spolužáci a další si musel pod peřinou číst Bravíčko, aby se dovzdělal. Určitě si myslíte, že se vás tahle rozprava s vaším potomkem netýká, protože před chvílí teprve začal chodit. Ale možná jste taky byla svědkem toho, jak si vaše nejmenší dělá dobře a teď nevíte, jak s tím naložit...

Beauty

Low shampoo - trend v péči o vlasy, který stojí za vyzkoušení

Péče o vlasy je jakýsi rituál, který si jen těžko dokážeme představit jinak. Šampón napěnit, promasírovat, opláchnout, nanést kondicionér, počkat, opláchnout. Co kdybychom vám ale řekli, že to celé lze zvládnout i ve dvou krocích?

Gourmet

Shakshuka s lilkem a kozím sýrem

Shakshuka (čti šakšuka) je tradiční snídaňový pokrm pocházející ze severní Afriky, který má své pevné místo na stolech také v arabských zemích. Ani v Česku už se nejedná o neznámé jídlo a stává se populární volbou pro nedělní brunch. Jestli i vás okouzlila exotická shakshuka, můžete si ji ozvláštnit slaným kozím sýrem Bon Lait, který jí dodává nový rozměr.

Psychology

Jak pomoci oběti domácího násilí?

Co se děje za zavřenými dveřmi domácnosti jen těžko posoudíme. Jsou případy, kdy až do prokázání viny partnera nikdo netuší, že zdánlivá rodinná idylka byla jenom divadlem pro rodinu, sousedy a nebo sociální sítě. Víc než často se ale varovné signály, že něco není v rodině v pořádku, ukazují dlouhé týdny, měsíce i roky dopředu. Jak naložit s podezřením, že osoba, která je vám blízká, je v násilném či manipulativním vztahu. To vysvětluje ve svém podcastu expertka na domácí násilí Ashley Bendiksen.

Fashion

Kožená obuv, investice nebo ruleta se zdravím?

Kožené boty jsou skvělou investicí a pro mnoho lidí nezbytná součást každodenního života. Stovkami let prověřený materiál je zárukou kvality a rozhodně ekologicky šetrnější varianta, než syntetické boty na jednu sezónu. Bohužel, v dnešní době není každá kožená bota zárukou té nejlepší volby pro naše zdraví a životní prostředí.

Gourmet

Quiche se třemi druhy španělského sýra

Tradiční slaný koláč qiuche pochází z Francie a skvělý jako víkendové pohoštění pro návštěvu nebo se salátem jako lehká večeře. Ve spolupráci s gurmánským obchodem e-delikatesy.cz jsme si pro vás připravili španělskou obměnu tohoto oblíbeného koláče.

Psychology

Jak poznat oběť domácího násilí?

Možná si říkáte, že domácí násilí není tak častý jev. Pravdou ale je, že v ČR čelilo nějaké formě domácího násilí nejméně 40 % dospělých žen. V přepočtu na populaci to znamená, že 1,4 milionu žen byly někdy v životě alespoň jednou vystaveny domácímu násilí. Bohužel, žádná z nich nemá na čele napsáno, že právě ona je obětí domácího násilí.

Lifestyle

Luesma & Vega: Talíř jako umělecké dílo

Servírování a prezentace chodů je ve vysoké gastronomii stejně důležité jako jejich chuť. Jak ale vypadá ta správná prezentace? Názory šéfkuchařů by se daly rozdělit na dva směry. Na jedné straně je tradiční minimalistický, kdy se servíruje zásadně na bílém porcelánu, který dá vyniknout samotnému pokrmu. A na druhé straně stojí ti, kteří se vrhají do kreativity a zastávají heslo, že talíř by měl pokrm doplňovat a vytvářet dojem uměleckého díla.

Gourmet

Salát s grilovaným kozím halloumi a mátou

Upřímně, když mluvíme o salátu, naše nadšení nebývá příliš vysoké. :) Jakmile ale najdete recept na perfektní salát, bude vždy patřit mezi vaše oblíbená jídla. Klíčem ke skvělému salátu je kombinace textur - křehký salát, křupavá kořeněná cizrna, šťavnatá okurka, měkké olivy a „skřípající“ halloumi bude dávat vašim chuťovým buňkám neustále nové podněty. Doplněno pikantní červenou cibulí a svěží mátou, tedy lehce narušujícími elementy překvapení a propojeno nakyslou zálivkou z červeného octa, přináší originální kombinaci, která nenudí.

Lifestyle

Proč si vybrat bio bavlnu? Dopřejte sobě a své rodině to nejlepší.

Udržitelnost a ekologický životní styl je jedním z hlavních témat současné společnosti. Volba mezi organickými a tradičními produkty nemusí však záviset jenom na touze po tom šetřit naši planetu. Vlastnosti přírodních materiálů jsou prověřené staletími, jejich organické zpracování zachovává jejich přirozenou kvalitu bez kompromisů uspěchané doby.

Beauty

Jaro volá po detoxikaci

Dlouhou zimu začíná konečně pomalu, ale jistě střídat hřejivé jaro. Stoupající teploty značí nejen lepší náladu, kterou nám zaručeně zvednou rozkvetlé louky a štěbetající ptáci, ale také proměnu jídelníčku a hned několik rituálů, díky kterým podpoříme detoxikaci organismu. Jak na to, aby byla očista efektivní a bezpečná? A na co všechno nezapomenout?