Pošírované hrušky v bílém víně

Jak na dokonalý nálev na pošírované hrušky? Vsaďte na lahodnou kombinaci bílého vína, javorového sirupu, vanilky a skořice. Oloupané hrušky povařte v tomto aromatickém nálevu, dokud nejsou měkké a plné chuti. Pak už je stačí jen naservírovat s creme fraiche, datlovým sirupem a lehce opečenými vlašskými ořechy pro dokonalou kombinaci textur a chutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak okořenit váš sladký repertoár a ohromit své hosty!

Ingredience:

2 šálky bílého vína
3 šálky vody
1/4 šálku javorového sirupu
šťáva z jednoho citronu
1 vanilkový lusk 
1 tyčinka skořice
1 lžička vanilkového extraktu
3 hrušky, oloupané

Na podávání:

200 g creme fraiche
3 lžíce datlového sirupu
50 g vlašských ořechů

Postup:

Všechny ingredience na pošírování dejte do hrnce. Ujistěte se, že jsou hrušky celé ponořené. Pokud ne, přidejte více vody.

Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu na nižší střední stupeň a vařte 50 min. 

Rozkrojte, odstraňte semínka a servírujte s creme fraiche, datlovým sirupem a vlašskými ořechy, které můžete před podáváním trochu opéct na suché pánvi.