Sebevědomá nebo klidná? Odhalte tajemství barev ve vašem šatníku

Jaro je pro mnoho lidí nejoblíbenějším ročním obdobím, protože je plné života a optimismu. S tím se pojí i touha obklopovat se barvami a probouzet tak své smysly. Víte ale, co jednotlivé barvy vyzařují a podvědomě ostatním říkají o jejich nositeli? Ovládněte psychologii barev a vyberte si doplňky přesně podle nálady, či příležitosti!

Černá

Po černé barvě mnoho lidí sahá ve snaze potlačit fyzické nedostatky nebo ji volí jako sázku na jistotu. Přestože je to barva spíše na negativní straně spektra, nebudí příliš negativní emoce a je to barva neutrální. Okolí může dávat najevo intovertní náladu nositele, hloubavost a lásku k jednoduchosti.

Overal, Edited, 1499 Kč

Bílá

Barva čistoty, upřímnosti a nevinnosti. Bílé oblečení přitahuje pozornost a zdůrazňuje eleganci nositele na opačné straně spektra, než barva černá. Nositeli dává nádech spirituality, intuice a jasnozřivosti.

Sako z lněné směsi, Zara, 2299 Kč

Šedá

Ne nadarmo se ordinérnosti říká šeď. Pokud chcete zapadnout v davu, nevyčnívat kreativitou nebo určitou náladou, šedá vám k tomu dopomůže.

Sukně Tara, Guess, 1899 Kč

Modrá

Nositeli dodává auru klidu a důvěryhodnosti. Královsky modrá je barvou moci, hodí se pro manažery a lidi, kteří budí přirozenou autoritu. Světle modrá je naopak velmi něžná a vhodná pro ženy, které chtějí působit jemně a vyrovnaně.

Žebrovaný top, H&M, 249 Kč

Tyrkysová

Barva moře a spirituality. Rozhodně zaujme již na první pohled, je hravá, a přesto sofistikovaná. Tyrkysová se hodí téměř ke každému barevnému typu a její nositel se jeví jako kreativní a pečující.

Rozšířené šaty, Mohito, 699 Kč

Světle zelená

Svěží zelená barva evokuje přírodu a v kombinaci s hnědou naprosté spojení s přírodou. Pokud zvolíte tuto barvu, okolí vás bude vnímat jako tichého, rozvážného člověka. Zářivější varianty však vybízí ke kontaktu.

Svetr Myrna, Only, 629 Kč

Tmavě zelená

“Barva peněz” je velmi oblíbená mezi muži. Působí ochranitelsky, dává pocit naděje a přátelství. Nositel tmavě zelené stojí pevně nohama na zemi, umí dávat jasné pokyny a je vytrvalý.

Perforované šaty, Wal G., 1230 Kč

Žlutá

Žlutou barvu zachytí oko opravdu na dálku. Je to barva pozitivní energie, veselá a hravá. Lidé, kteří nosí žlutou jsou považováni za kreativní extroverty, kteří jsou uvolnění a přátelští. Pozor na výrazné tóny žluté, mohou působit nepříjemně a přelétavě.

Shopper kabelka Destra, 3 990 Kč, Elega

Oranžová

Barva spojená s představou západu slunce, tepla a radosti. Velké plochy oranžové sluší málokomu, ale jemné doplňky rozzáří nositele a v očích ostatních se jeví jako odvážný a úspěšný, přesto přátelský.

Sandálky Moraty, Unisa, 2706 Kč

Červená

Čistá energie, vášeň a síla. Červená je barva lásky, ale i moci a agrese, proto je důležité její zvolit správný odstín a událost, na kterou ji chcete obléci. Červená na rande funguje svůdně, naopak na firemní poradě silně a někdy až útočně.

Kabát přechodný, MAX & Co., 9749 Kč

Růžová

Hravá a šťastná barva. Podtrhuje ženskou sílu, projevuje náklonnost a něhu. Zářivé odstíny růžové mohou působit někdy trochu lehkomyslně, proto nejsou vhodné na všechny příležitosti. Žena v pudrově růžové vypadá zdrženlivě a elegantně.

Lněné oblekové kalhoty, Zara, 899 Kč


Zlatá

Prosperita ze zlaté barvy přímo čiší. Lidé, kteří mají rádi zlatou působí velkoryse a idealisticky. Ve velkém množství se však zlatá mění v barvu marnotratnosti, egoismu a zavání nevkusem.

Sneakers, Eva Minge, 2646 Kč