Oleje ve službách krásy – který je pro vás ten pravý?

Nejrůznější vzácné oleje jsou důležitou součástí péče o krásu prověřenou mnoha generacemi. Ne každý olej je však vhodný pro všechny druhy pleti, proto je důležité vědět, jaký je vhodný právě pro tu vaši. Přestože jsou jich stovky druhů, podívali jsme se na ty nejznámější a o jejich tajemství se podělíme s vámi.

Olivový olej

Takzvané tekuté zlato Středomoří je už takové veřejné tajemství krásy a dlouhověkosti. Díky vysokému obsahu vitamínu E, betakarotenu, minerálů a antioxidantů je prospěšný pro tělo nejen zevnitř, ale i zvenku. Na pokožku má zklidňující účinky a pomáhá jí regenerovat, je proto skvělou volbou, pokud je vaše pleť suchá a podrážděná.

Ziaja, Krém na ruce s olivovým olejem, 59 Kč

Arganový olej

Obecně platí, že by se lidé se sklony k akné měli olejům v kosmetice vyhýbat. Arganový olej je však světlou výjimkou. Díky obsahu antioxidantů polyfenolů a skvalenu dokáže omezit tvorbu kožního mazu a svými protizánětlivými a hojivými účinky pleť účinně zbavit pupínků. Pokud vás v Maroku zaujmou krásné pěstěné kadeře místních žen, věřte, že za nimi stojí právě arganový olej nanesený v malém množství do délek suchých vlasů.

Renovality, Arganový olej, 390 Kč

Jojobový olej

Jojobový olej pochází z Ameriky, kde jeho regenerační a ochranné účinky objevily už indiánské kmeny. Jojobový olej se hodí pro všechny typy pleti vzhledem k tomu, že je svým složením velmi podobný kožnímu mazu. Obnovuje tak ochrannou vrstvu pleti, vyrovnává pH a chrání ji před vnějšími vlivy pomocí přirozeného SPF 2 – 4. Vyzkoušejte jej v kombinaci s dalšími vzácnými složkami ve sprchových olejích Sabon.

Sabon, Shower oil, 540 Kč

Avokádový olej

Chutné krémové avokádo si v posledních letech našlo cestu i do českých kuchyní. Stejně zdravé jako na talíři je však i v kosmetice. Olej získaný z dužiny avokáda je plný vitamínů, hořčíku, draslíku a dalších minerálů, díky tomu obnovuje pružnost pokožky a je vyhledávaným bojovníkem proti projevům stárnutí a je vhodný i při projevech kožních nemocí.

Brazil Keratin, Avokádový olej, 240 Kč

Mandlový olej

Vzácný olej získávaný ze semen mandloně pomáhal zkrášlovat ženy v Číně už před stovkami let. Jeho věhlasné účinky zejména na citlivou pleť se sklonem k zarudnutí a šupinatění se ale brzy rozkřikly po celém světě. Jemný mandlový olej se rychle vstřebává, zklidňuje a je vhodný i pro péči o dětskou pokožku.

Dermacol, Výživný mandlový krém na ruce, 55 Kč