Zázračné kapky? Bachovy esence léčí duši i tělo

Jaro je skvělým obdobím, kdy se můžeme zaměřit na duševní i fyzickou očistu. S delšími dny a teplejším počasím přichází ideální příležitost zhodnotit své fyzické i duševní zdraví a zvážit způsoby, jak ho zlepšit. Jedním ze způsobů, jak dosáhnout duševní a fyzické detoxikace, je používání Bachových květových esencí. O jejich účincích jsme se poradili odbornicí, certifikovanou terapeutkou a zakladatelkou MEG Bio Bachovky Michaelou M.E.G. Maškovou.

Bachovy květové esence jsou přírodní léčivé prostředky vyrobené z esencí květin a rostlin. Vytvořil je Dr. Edward Bach, britský lékař, který věřil, že emoční a duševní nerovnováha je hlavní příčinou fyzických nemocí. Identifikoval 38 květových esencí, z nichž každá má své jedinečné léčivé vlastnosti, které lze použít k podpoře emoční a duševní pohody. „Celá filozofie tkví v tom, že každá rostlina, tvor i bytost mají určité vibrace. Většina fyzických neduhů pochází z toho, že naše emoce, vibrace, jsou v nerovnováze. „Bachovky“ působí na naše negativní emoce, netlumí, ale pomáhají vtáhnout do našeho jádra,“ vysvětluje MEG Mašková.

 

Bachovy esence jsou vhodné pro všechny od 0 do 100 let. Užívání není omezené věkem ani pohlavím, výborné účinky „bachovky“ vykazují i u zvířat, u kterých se jiné metody neosvědčily. „Bachovky jsou skvělým doplňkem k terapii, proto často pomáhám lidem, kteří prodělali trauma, trpí úzkostmi, depresemi, náladovostí. Nakumulované negativní emoce se mohou projevit také poruchami spánku, migrénami, dušností, ekzémy. Výčet je skutečně dlouhý. Velkou klientelou jsou i maminky s dětmi. Ty se na mne obrací s problémy se spaním, stresem ze školky nebo ze školy, špatnou komunikací nebo agresivitou. Začít je ale potřeba vždy u rodičů, protože každé dítě zrcadlí rodiče. Většinou dojdeme k tomu, že maminka chce řešit problémy s dítětem, ale denně na něj převádí své stresy a emoční nevyrovnanost. Nemá smysl, aby kapičky používalo pouze dítě, protože bychom z toho začarovaného kruhu nikdy nevystoupili,“ říká odbornice.

 

Před nasazením Bachových esencí je tedy často důležitá konzultace, díky které terapeut správnými dotazy zjistí, odkud pramení fyzické problémy. „Asi byste se divili, jak často řešíme také nedostatek různých vitamínů. Ty vám bachovky samozřejmě nenahradí. S dlouhodobou únavou nebo stresem může výrazně pomoct vitamín C, který je sice dnes považovaný až za banalitu, ale já na něj nedám dopustit,“ uzavírá Mašková.