Zatočte s kruhy pod očima

Vzhled pandy bývá často památkou na probdělou noc, nebo špatný životní styl. Ať tedy prožíváte těžké období plné bezesných nocí, nebo jste se vrátila z večírku nad ránem, nezoufejte, máme pro vás spoustu rad, jak nežádoucí otoky pod očima zamaskovat.

Odhalte příčinu

Základem úspěšného boje je zjistit co nejvíc o protivníkovi. Konkrétně u tmavých kruhů pod očima je důležité znát jejich příčinu. Mnoho lidí má tmavší pokožku pod očima danou geneticky a osobám s velmi světlou pokožkou mohou pod očima prosvítat žilky.
Dlouhodobé problémy s kruhy pod očima mohou být varovným signálem nemoci, alergie či hormonální nerovnováhy. Nejčastější příčinou otoků pod očima je však životní styl. Hodiny koukání do počítače, zakouřené prostředí, stres, nedostatek spánku a nevyvážená strava dává našemu tělu zabrat.

Opatření


Alfou a omegou je dodržování pitného a spánkového režimu. Pokud zapracujete těchto dvou věcech, rozhodně vás čeká větší odměna, než jen zánik kruhů pod očima. V dnešní době existuje nespočet technologií, které vám pomohou zvyknout si a dodržovat novou rutinu. Pro kontrolu dostatečného množství tekutin můžete vyzkoušet mobilní aplikaci Water Drink Reminder, která vás bude hlídat, nebo motivační láhev se značkami.
Mobilní aplikace vám může pomoci i se zlepšením spánkového režimu, vyzkoušejte třeba GoogleFit. Ve stravě se pokuste omezit kávu a přespříliš soli, naopak zařaďte více vitamínu C a železo.

Fialová láhev, 1l, Naglene, 239 Kč

První pomoc


Ráno se probudíte a v zrcadle vás čeká nemilé překvapení, na kruzích pod očima by se dalo houpat. Zasáhnout můžete domácími prostředky. Doporučuje se zejména chlad, takže si zkuste přiložit kostku ledu, nebo namrazenou lžičku přímo na oční okolí. Dalším skvělým tipem jsou zchlazené sáčky zeleného, či heřmánkového čaje, který má antioxidační a projasňující účinky, stejně jako dobře známé plátky okurky. Pokud potřebujete těžší kalibr, doporučujeme oční krém s kofeinem.

Kofeinový oční krém, Inkey List, 270 Kč

Maskování


Poslední stopy po pandí vizáži můžete zamaskovat korektorem. Těch existuje mnoho druhů a někdy je těžké se v nich vyznat. První po kterém můžete sáhnout ještě před nanesením makeupu je korektor v lososové barvě, který neutralizuje fialové tóny očního okolí. Po nanesení makeupu zkuste použít krycí korektor, který by měl být ideálně o jeden odstín světlejší než vaše pleť, a zakryje poslední nedokonalosti. Pokud nejsou kruhy příliš viditelné, ale potřebujete pouze svěží vzhled, vyzkoušejte lehký projasňující korektor, který přitáhne světlo do vaší tváře. Aby se korektor během dne nedostal do vrásek a nevytvořil větší paseku, než byly původně tmavé kruhy, důkladně své dílo zapudrujte.

Korektor Bourjois Healthy Mix, 249 kč

Péče o oční okolí

Pokožka je v okolí očí je velmi tenká a je třeba se o ni řádně starat, protože nejen tmavé kruhy, ale i známky stárnutí jsou na ní nejviditelnější. Dlouhodobá péče je vždy znát, čím dříve se jí začnete věnovat, tím lépe. Nikdy však není pozdě začít! Oči před spaním vždy odličte a používejte speciální krémy na oční okolí s retinoidy a vitamíny. Důležité je pokožku chránit před slunečním zářením pomocí krémů s UV faktorem, v kabelce noste sluneční brýle, díky kterým nebudete “mžourat”. Pokud pracujete celé hodiny s počítačem, dávejte si pravidelné pauzy a očím ulevte pomocí zvlhčujících kapek. Při líčení si pokožku netahejte a ráno se pokuste oči nemnout. Čas od času je dobré (a příjemné) si dopřát návštěvu kosmetického salonu, kde vám poradí s péčí o váš konkrétní typ pleti.