M.E.G. Mašková: Svému tělu jsem celé těhotenství děkovala

Podnikatelka a influencerka Michaela M.E.G. Mašková se po dvou letech čekání se konečně dočkala vytouženého miminka. Jak zvládá rozdělit svůj čas mezi práci, mateřství a zachovat si u toho dokonalou image před stovkou tisíc lidí, kteří ji denně sledují?

Co pro tebe znamená zdravý životní styl?

Zdravý životní styl je pro mě každodenní práce na sobě na svém těle, na své mysli. Psychická pohoda, ani zdravé tělo se nestane jen tak zadarmo, je to kontinuální proces, který nikdy nekončí, a každý člověk si k němu musí najít svou cestu. Já jsem přirozeně aktivní člověk, takže každý den cvičím alespoň hodinu. Na druhou stranu je pro mě důležitý kvalitní spánek, takže když vstávám brzy, chodím také včas spát.

 

Ještě před těhotenstvím jsi měla neskutečné množství aktivit, jak sis našla čas na sebe?

Všechno jde, když se chce. Jsem ranní ptáče, takže budík v mojí hlavě je nastavený na 5 hodin ráno. V 6 už jsem nastoupená u mé trenérky, se kterou cvičíme podle potřeby jógu, pilates, baletní cviky nebo SM systém na posílení zad. Když nejsem u trenérky, jdu alespoň na pás, kde stihnu vyřídit zprávy na Instagramu a e-maily. Od jara se pak víceméně každý den proháním venku na bruslích, to je moje velká láska. Jak už jsem ale říkala, kvalitní regenerace je klíčová, takže chodím brzy spát, tak v 9, nejpozději v 10 večer.

 

A jak sis udržovala kondici během těhotenství? Přeci jenom se ti bříško na sociálních sítích podařilo utajit až do posledního měsíce.

V těhotenství jsem klasicky pokračovala ve cvičení, trenérka mi ale plán samozřejmě upravila, takže jsem se více věnovala jízdě na kole a plavání. V tom utajení mi hrálo do karet, že jsem měla opravdu malinké bříško a já nosím neustále volné věci, takže se na první pohled na mě nic moc nezměnilo.

 

Jsi chvilku po porodu, přesto vypadáš báječně. Zaměřila ses nějak na svoje tělo po porodu, nebo to nastalo přirozeně?

Já jsem svému tělu opravdu děkovala celé těhotenství, protože to bylo neskutečné, co všechno zvládalo. Hned po porodu jsem začala s dechovým cvičením, a pak nastoupila fyzioterapeutka, která mi pomohla srovnat všechno na své místo. Také k nám domů chodila několikrát týdně masérka na ruční lymfatickou masáž, aby z těla odešly veškeré toxiny a voda. Teď, pár týdnů po porodu, už mám navíc jenom necelá dvě kila a pomalu začínám zase jezdit na kole, jak jsem byla zvyklá. A samozřejmě chodíme na denní několikakilometrové procházky s kočárkem, když počasí dovolí.

 

Ty vyvíjíš doplňky stravy a prodáváš je pod svou značkou. Jaké sama bereš a k čemu ti dopomohly?

Ano, věnujeme se esencím Dr. Bacha a také vitamínům, doplňkům stravy a také tvoříme oleje a séra na pleť a vlasy. Právě sérum na tělo jsem používala celé těhotenství, obsahuje za studena lisované oleje, vitamíny a „bachovky“, a díky jeho používání nemám po porodu ani jednu strii. Z doplňků stravy je podle mě naprostý základ mít 100% doplněný vitamín C. Ten beru neustále, v těhotenství a po porodu jsem dávku ztrojnásobila, aby tělo zvládalo všechny změny, regeneraci a tvorbu mateřského mléka. Všechno ale začíná od hlavy, takže s psychickou pohodou mi pomáhaly bachovy esence. SOS směs jsem používala ke zklidnění v podstatě až do chvíle, kdy jsem šla na sál. Musím přiznat, že po porodu jsem začala pociťovat negativní emoce, i když bylo s malou vše v pořádku. Člověku je pak hned jasné, jak rychle mohou maminky sklouznout do poporodní deprese. Já jsem sáhla po SOS kapičkách, ale je samozřejmě důležité mít i oporu a bezpečí v nejbližších.