Nejčastější potíže, co trápí naši pokožku

Péče o pokožku je celoživotní prací. Nejen, že musíte dvakrát denně pamatovat na rutinní péči, ale existuje i mnoho kožních problémů, které se na vašem obličeji nebo těle mohou objevit. Zapomeňte na bezvýsledné „googlování“ a přečtěte si náš článek, v němž vám popíšeme 3 nejčastější neduhy a poradíme, jak se jich účinně zbavit

Akné

Když mluvíme o nejčastějších problémech s pletí, musíme na prvním místě zmínit akné. Objevuje se nejen u žen, ale i u mužů, na obličeji i na těle. A co je nejhorší? Může vás potrápit takřka v každém věku. Zatímco v pubertě jde o přirozený jev, v období dospělosti už výskyt pupínků značí jistý problém. Velmi častým viníkem jsou hormony (u žen hlavně v období menstruace), příčinou bolavých hrbolků však může být i nezdravá strava založená na tučných jídlech a rafinovaném cukru nebo znečištění z ovzduší. V neposledním případě pak pleti neprospívá ani zanedbávání péče, které může vést u ucpávání pórů.

Jak pleti pomoci? Ráno ji opláchněte studenou vodou a poté použijte čisticí prostředek v podobě tonika nebo čistícího mléka. Důležité jsou tamponky, s jejichž pomocí nečistoty z pleti setřete. Vatové tampony Bel Cosmetic jsou vyrobeny z kvalitní bavlny, díky příměsi mikrovlákna pak drží tvar a umožňují důkladné odlíčení. Důkladné čištění pleti pak zajistí kartáček LUNA 4, který dle klinických studií dokáže jemně z pleti odstranit až 99% veškerých nečistot. Jakmile máte hotovo, vaše pokožka je připravena na příjem hydratace a aktivních složek z krémů a pleťových sér.  

Kosmetické vatové tamponky BEL Cosmetic, 38 Kč

Vrásky 

S tím, jak pokožka stárne, se přirozeně mění. Ztenčuje se, ztrácí pružnost a schopnost ochrany před poškozením, a také na ní přibývají vrásky. Ty mohou mít mnoho příčin: kouření, sluneční záření, genetiku i časté mračení nebo usmívání. Pokud se vrásky objeví ve větší míře, mohou vám lehce ubírat na kráse. Nehledě na to, o jak důležitou připomínku vašich vzpomínek jde.

Na trhu je v dnešní době dostupná celá řada přístrojů, které pomáhají omladit pleť pouhým stiskem tlačítka. Jedním z nich je FAQ™ 102, kombinuje koncentrovaný účinek elektro svalové stimulace EMS s T-Sonic™ pulzací a radiofrekvenční a LED světelnou terapií. Při pravidelném používání dochází k viditelné redukci vrásek, zpevnění pleti, posílení obličejových svalů a podpoře tvorby kolagenu a elastinu. Dochází také k zesvětlení pigmentových skvrn a vyhlazení textury pleti, která získá krásný a zdravý vzhled.

Přístroj na vyhlazení a redukci vrásek FAQ™ 102, FOREO, 14 099 Kč

Celulitida

Problém, který možná přes zimu moc neřešíte, zato v létě vás dokáže pořádně zaskočit. Celulitida se vyznačuje nerovnoměrnou, hrbolatou pokožkou a vzniká, když je kůže nad určitými oblastmi tuku stažena vazivovými pásy směrem dolů do hlubších tkání. Nejčastěji se objevuje na stehnech a hýždích, může však postihnout i boky, břicho či prsa. U žen je častější než u mužů, přičemž údajně postihuje až 90 % žen.

Na celulitidu se většinou doporučuje cvičení nebo speciální léčebné metody. V posledních letech jsou však velmi populární i domácí prostředky jako třeba exfoliace. Tělový peeling Kneipp je založen na cukrových krystalcích, které pomáhají pokožku zbavit odumřelých kožních buněk a zároveň podporují tolik důležitou mikrocirkulaci. Vzácný arganový olej, proslulý svými omlazujícími účinky, se pak postará o intenzivní výživu i hydrataci.

A co když chcete mít výsledky co nejdříve? Pak sáhněte po masážním přístroji FOREO LUNA™ 4 Body, který se přizpůsobí vašemu tělu a zanechá pokožku krásně jemnou a sametově hebkou. Vaše tělo zbaví až 99,5 % všech nečistot, včetně odumřelých buněk. Pokožka je pak dokonale připravená na příjem účinných složek z kosmetických přípravků proti celulitidě.        

Tělový peeling Arganové tajemství, Kneipp, 200 ml, 329 Kč