Nechybujte v péči o pleť!

O péči o pleť už bylo napsáno mnoho. Přesto ale mnoho z nás stále opakuje základní chyby, kterými své pleti dlouhodobě zrovna neprospíváme. Co byste tedy měla o své pleti vědět, a jak se o ni starat, aby byla dlouhodobě krásná a zdravá?

1. Typ pleti

Nebudeme si nic nalhávat, většina z nás svůj typ pleti spíše odhaduje bez konzultace s odborníky. Sama přeci nejlépe víte, zda máte pleť suchou, citlivou, mastnou, problematickou...Sebediagnostika do určité míry funguje, někdy je ale právě mastná pleť obranou dehydratované pleti, kterou výrobky na mastnou pleť ještě více vysušují, pupínky jsou alergickou reakcí a začervenání může být počínající růžovka. Je to zkrátka trochu věda a návštěva dobrého kosmetologa je pro správnou péči o vlastní pleť nezbytností.

Intenzivní hydratační krém Embryolisse se stal hitem sociálních sítí.
Embryolisse Moisturizers, 268 Kč

2. Co vám škodí

Stejně důležité, jako vědět, co vám prospívá, je i znalost toho, co vaší pleti ubližuje. Přestože se na ochranu před sluncem soustředíme hlavně v létě, je důležitá během celého roku. Doporučujeme se také naučit číst mezi řádky složení kosmetických výrobků. Minerální oleje, parabeny a silikony pleť při dlouhodobém používání zanáší, proto je vhodné se jim vyhýbat. Na kvalitě pleti se projevuje samozřejmě i strava, a problematická pleť je často pouze projevem intolerance některých potravin, například laktózy či lepku.

Krém legednární korejské značky Purito s SPF 50+ je vhodný ke každodennímu použití.
Purito Daily Go To Sunscreen, 560 Kč

3. Rutina

Už jen to slovo vám nahání husí kůži? Pak pro vás máme zřejmě špatnou zprávu - čím dříve si na pravidelnou péči zvyknete, tím lépe. Ve dvaceti vám to možná nepřijde důležité, s přibývajícími léty se ale péče o obličej i dekolt začne vyplácet mnohem viditelněji. Pleť byste měla čistit gelem či mlékem každé ráno i večer po odlíčení, poté by mělo následovat tonikum, případná séra a nakonec denní či noční krém. Jednou týdně byste si měla udělat čas i na peeling a masku.

Vyživující a zklidňující maska od Sothys přinese do vaší rutiny zážitek jako z high-end kosmetického salonu.
Sothys, Vyživující a zklidňující maska se Spa™ termální vodou, 1195 Kč