Royal Beroun Golf Club: královsky skvělé hřiště

První privátní golfový klub v Čechách, který hostí hned několik národních a mezinárodních formátů soutěží, je oceňován pro skvělé hřiště a perfektní služby získal nový přídomek. Název Royal Beroun Golf Club poukazuje na historii města Beroun a přináší závazek na všech úrovních fungování klubu.

„Změna názvu přináší jistě pocit většího sepětí s městem nejen pro nás, ale i místní, kteří si díky tomu daleko intenzivněji uvědomili a uvědomují, že jsou skutečně obyvateli královského města. Marketingově pak velkou odezvu v zahraničí. Zároveň jsme na sebe asi náročnější a členové, doufejme, ještě více oceňují fakt, že se rozhodli být členy právě našeho klubu,“ vysvětluje ředitel Ing. Vojtěch Matějček.

 

Osmnáctijamkové hřiště navržené kanadským architektem Les Furberem otevírá své brány pro veřejnost každý rok na přelomu června a července v rámci série turnajů Golf Week. Čtyři dny plné golfu a doprovodného programu lákají do Berouna hráče všech úrovní i známé tváře, které propadly golfu. Tyto golfové svátky bezprostředně navazují na mezinárodní soutěž Ladies European Tour, která je jednou z mnoha soutěží probíhajících na místních greenech. Ty jsou však připravené v perfektní formě po celou sezónu, jak zdůrazňuje Matějček: „hřiště musíme udržovat v dobrém stavu především pro naše členy. Ale samozřejmě pro mezinárodní turnaje typu Czech Open je nutné práce zintenzivnit a dosáhnout parametrů, na které jsou účastníci těchto turnajů zvyklí ve všech zemích, kde se turnaje konají. Práci ztěžují tréninková kola, Pro-Am a vysoký počet hráčů v prvních dvou kolech. V případě Ladies European Tour pak ještě instalace doprovodných staveb pro diváky, sponzory a televizi.“ 

Členové jsou zkrátka v Royal Beroun Golf Club na prvním místě, přesto si zde na své přijdou všichni, kteří sem zavítají. Hotel s wellness zónou a prostornou restauraci s výhledem na hřiště ocení nejen zapálení golfisté.