V letních dnech nejlépe osvěží sauna

Možná to zní jako nesmysl, ale pokud toužíte po těle, které nerozhodí neustále měnící se teploty, a navíc se bude méně potit, zařaďte pravidelné saunování mezi své oblíbené celoroční aktivity. A to i přesto, že rtuť teploměru hlásí letní počasí.

Ovládněte svůj chladicí systém

Pocení je vlastně taková tělesná klimatizace. Tělo bojuje proti úmorným vedrům stejně jako se v zimě třesením a „husí kůží“ chrání před mrazem. Při pocení se z těla vypařuje voda a dochází ke ztrátě tepla, organismus se tím usilovně brání přehřátí. Člověk vypocuje však nejen vodu, ale také potřebnou hladinu soli, která je v těle důležitá pro správný oběh krve a lymfy, stejně jako činnost svalů a nervů, a to je jeden z důvodů, proč jsme v létě tolik unavení.

Sauna je synonymem pro zdravé pocení. Díky krátké době v saunové kabině se tělo dostatečně vypotí, aniž by se nadměrně přehřálo. Následné osvěžení ve studené sprše a ledovém bazénku člověka příjemně zchladí a zvýší jeho odolnost vůči extrémním teplotám. Po ochlazení těla, nejlépe ledovou vodou, se člověk totiž přestává potit. Venku se tak po saunování budete cítit opravdu báječně, bez ohledu na počasí.

Naproti tomu v horkém dni, kdy nemáme možnost se pravidelně zchlazovat ve studené vodě, se náš organismus pomalu přehřívá. Potní žlázky pracují na plné obrátky, ale pot se kvůli vrstvě oblečení nedostane šanci se přirozeně odpařit a tělo se jen nepříliš účinně ochlazuje. 

 

 

Sauna udržuje mládí

Nejen, že vám sauna přináší příjemné uvolnění a psychickou pohodu, ale je nesmírně prospěšná vašemu zdraví. Během saunování totiž dochází v těle k velkému počtu reakcí, které jej pozitivně ovlivňují. Zlepšuje se činnost srdce, ustupují bolesti kloubů a svalů, regenerují se zažívací orgány a stěny mozkových cév a také ustupují migrény. Sauna uklidňuje a tlumí předešlé rozrušení, tísnivé pocity, nervozitu, nespavost a další neduhy, které s sebou přináší rychlá doba a každodenní stres.

Nachlazení a virózy si dovolenou neberou, a kdo zažil takzvanou letní chřipku, dá nám za pravdu, že se nejedná o zrovna ideální způsob, jak zakončit dovolenou u moře. Budování obranyschopnosti proti angínám z klimatizace je další bonus, saunování se proto nevzdávejte ani v létě!

Odborníci doporučují chodit do sauny každých 7 dní, a to i v létě. Jen tak je možné udržet obranné schopnosti organismu, které získáte právě pravidelnou návštěvou sauny.

I v horkých měsících našemu organismu prospívá regeneraci a očištění těla v sauně, která má pozitivní dopady na posílení imunitního či kardiovaskulárního systému.

Nabijte své tělo energií díky osvěžení a relaxaci v sauně, očistěte se od všech starostí a udělejte něco pro své zdraví i v letním období! A právě proto jsou pro vás nejen sauny wellness center Infinit otevřeny každý den po 364 dní v roce.