4 porce
30 minut
ingredience:
2 balení Bon Lait kozí sýr na gril
2 salátová srdíčka
½ salátu Lollo Rosso
1 plechovka cizrny
1 salátová okurka
1 malá červená cibule
hrst mátových lístků
hrst oliv kalamata bez pecky
směs koření:
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky papriky
½ lžičky sušeného česneku
špetka bílého pepře
2 lžíce extra panenského olivového oleje
zálivka:
1 lžíce citronové šťávy
5 lžic extra panenského olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
čerstvě mletý pepř a mořská sůl
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a připravíme si koření na cizrnu. V misce smícháme koření s olivovým olejem a vsypeme do ní slitou cizrnu, kterou promícháme. Cizrnu rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na zhruba 30 minut, dokud nebude na povrchu křupavá.
Samotný salát si připravíme tak, že překrájíme omyté a osušené saláty, rozprostřeme na servírovací talíř či mísu společně s kolečky okurky, lístky máty, olivami a velmi tenkými půlkolečky červené cibule. Ingredience na zálivku smícháme a dvěma třetinami pokapeme salát. V posledních pár minutách pečení cizrny si připravte kozí halloumi na grilu, v kontaktním grilu nebo na pánvi a nechte trochu zchladnout.
Upečenou cizrnu rovnoměrně vsypejte do salátu, na vrch rozprostřete kousky halloumi a zakapejte zbytkem zálivky.