Proč je důležitá hydratace pleti?

Možná to zní jako snadná otázka, protože je. Naše pleť je ovlivňována mnoha faktory, nejen věkem, jejím typem, ale třeba dokonce i ročním obdobím nebo stravou.

Kůže na obličeji je nejtenčí na těle, vůbec nejjemnější je pak pleť pod očima. Obličej navíc postrádá tukové zásoby jako jiné části těla, například stehna a paže, a proto má větší tendenci k vysušování. V porovnání s ostatními částmi těla tak obličej vykazuje známky stárnutí jako první. To je důvod, proč je hydratace jednou z nejlepších věcí, kterou můžete pro svou pleť v dlouhodobém horizontu učinit.

Obecně lze říci, že naše pokožka bývá nejsilnější během období puberty a mezi dvacátým a třicátým rokem života. To sice znamená menší pravděpodobnost tvorby vrásek, v tomto období se však můžeme setkat se zvýšenou produkcí mazu, což vede ke vzniku nedokonalostí pleti a příležitostně k akné. Pokud máte mastnou pleť, je dobré volit spíše lehké textury, které nebudou ucpávat póry.  Kůže se s věkem ztenčuje a její schopnost zadržovat vlhkost dramaticky klesá. Na hydratované pleti se méně často objevují jemné linky a vrásky, proto je důležité vybrat si denní krém s obsahem hydratačních složek pro zmírnění viditelných známek stárnutí a obranu proti dalšímu poškození v důsledku působení vnitřních a vnějších faktorů.

Při hydrataci obličeje je skvělou volbou nová hydratační řada Sohys Hydra Hyaluronic Acid4 působící čtyřnásobnou hydratační silou kyseliny hyaluronové, která působí hluboko uvnitř pokožky. Patentovaný výtažek hřibu Boletus 1055 stimuluje syntézu kyseliny hyaluronové a dvojí působení peptidů z organických jeřabin. Čtyři produkty pro domácí použití vám zajistí okamžitou a dlouhotrvající hydrataci.