Treska na asijský způsob s medovou glaze

Filé na přírodní způsob, tady jen se solí, pepřem a citronem, se rychle omrzí. Překvapte svou rodinu i hosty touto vynikající marinádou z medu, miso pasty a gochujangu. Poslední dvě ingredience seženete v každém obchodě s asijskými potravinami, jsou totiž v japonské a korejské kuchyni úplně základní. A doba přípravy? Ta je doslova blesková!

Ingredience:

600 g tresky 
1,5 lžíce medu
1,5 lžíce octa
1 lžíce gochujangu
1 lžíce bílé miso pasty
1 lžička sojové omáčky
2 stroužky česneku oloupané a nasekané nebo prolisované
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička olivového oleje + další na vaření

Postup:

V misce smíchejte med, ocet, gochujang, miso pastu, sojovou omáčku, česnek, zázvor a olej. Vezměte polovinu vzniklé pasty a potřete jí rybí filety za všech stran. Dejte marinovat do ledničky aspoň na 30 minut. 

Rozehřejte na pánvi trochu oleje na nižší střední stupeň a vložte filety. Vařte 5 minut a poté otočte a vařte další 2 až 3 minuty. Nechte odpočinout na talíři.

Rozehřejte troubu na 200°C a pokud máte, zapněte gril nebo horní ohřev. 

Potřete ryby z jedné strany zbylým mixem a dejte do trouby na cca 5 minut, nebo dokud glaze nezačne bublat. Servírujte třeba s octovými bramborami.

Foto: e-delikatesy.cz